Flugfiskekurs och Fiskeäventyr i Sälenfjällen!

Flugfiskekurs, Jonas i Sälen, Jonas Fishing, driftfiske, fly fishing, fiska i Sälen, Flugfiske, fishing, Dalarna, Sälenfjällen

Gone Fishing definition: To drop the duties of daily life and go do something else, something nice.

Ta fram kalendern och boka in en fantastisk fiske weekend i Sälenfjällen med dina kollegor, kunder, vänner, fiskekamrater, din grupp, ditt företag. Eller släpp allt, ring och boka, skriv en lapp, packa och dra till fjälls!

Väl här tar vi hand om dig. Ankomst på fredag kväll och inkvartering på Lodge Gattar, en unik exklusiv storstuga mitt i Tandådalen. Här finns 24 bäddar fördelade på 11 unika rum, alla med sängar bäddade med Canada Goose. Brasan är tänd, ute på den stora solaltanen kan du ta en första kaffe eller öl, lyssna till tystnaden och dra in härligt frisk fjälluft i lungorna. Vi äter en gemensam middag i storstugan, ungås, pratar fiske, utrustning och om helgens program. Nästa dag varvas praktik och teori. Vi äter en fantastisk lunch ute och kasttränar vid vatten. Middag. Gattar Lodge har även en utomhus jacuzzi, bastu och relax. Sista dagen är vi åter vid vatten, fiskar och kasttränar. Vi äter lunchen ute, utvärderar och avslutar. Ni som vill fiska mer gör gärna det.

Joans i Sälen, Gattar, Tandådalens Wärdshus, konferens, storstuga, jacuzzi, Sälen, SälenfjällenAll Inclusive, storstuga, bo i Sälen, bo tillsammans, lodge, ski lodge, GattarKonferens, kock i stugan, storstuga, Gattar, fjällkonferens, Jonas i SälenBo i Sälen, konferens i Sälen, Gattar, fjällkonferens, storstuga, allinclusive, TandådalenVanding i Sälen, vildmark, nordic, hiking, Sälen, SälenfjällenFiske, flugfiske, jakt, fishing, flyfishing, hunt, hunting, lodge, nordic, adventure

Ta ditt fiske till nästa nivå!

Flugfiskekurser från nybörjare till proffs!
Målet för oss är att du ska bli en duktig flugfiskare och få en passion för livet. Flugfiske är inte svårt, lita på oss! Däremot kan det verka krångligt innan man kommit igång och det är därför du ska komma till oss. För att inte krångla till det har vi olika steg att erbjuda.

Varje steg har olika fokusområden och du som deltagare kan gå samtliga steg och på kort tid komma igång med ditt flugfiske. Har du erfarenhet men vill finslipa tekniken så väljer du vilket steg du vill ta. Samtliga steg tar upp utrustning, entomologi (läran om insekter) flugbindning, teorier och praktiskt fiske.

Steg 1.

20-22 maj | 27-29 maj | 3-5 juni (Sälen Game Fair weekend) | 10-12 juni | 17 – 19 juni | 1-3 juli |Plus fler tider fram till 25 september.

Grundkurs med fokus på enhandsflugfiske, överhandskast och grunderna i flugbindning.

Vi som håller i kurserna har lång erfarenhet att lära ut och guida gäster till framgång. Låt oss dela glädjen med dig när du lär dig att flugfiska och få en passion för livet.

Pris steg 1:
4995:- sek/per inkl boende och frukost, lunch , middag (minimum gruppstorlek 3 st)
3200:- sek/per inkl lunch (minimum gruppstorlek 3 st)

LÄS MER OCH BOKA


Steg 2.

20-22 maj | 27-29 maj | 3-5 juni (Sälen Game Fair weekend) | 10-12 juni | 17 – 19 juni | 1-3 juli |Plus fler tider fram till 25 september.

Fortsättningskurs med fokus på enhandsflugfiske, överhandskast, rollkast, dubbeldrag.
Vi som håller i kurserna har lång erfarenhet att lära ut och guida gäster till framgång. Låt oss dela glädjen med dig när du lär dig att flugfiska och få en passion för livet.

Pris steg 2:
4995:- sek/per inkl boende och frukost, lunch , middag (minimum gruppstorlek 3 st)
3200:- sek/per inkl lunch (minimum gruppstorlek 3 st)

LÄS MER OCH BOKA


Steg 3.

17-19 juni | 1-3 juli | 8-10 juli | 15-17 juli | 22-24 juli | 29-31 juli |Plus fler tider fram till 25 september.

Fortsättningskurs med fokus på fisket. Nu sätter du kasten, du har flugorna men är lite osäker på vart hittar jag fisken. Vi lär dig hur du ska tänka, vilka flugor som fungerar. Kursen bedrivs ute vid olika vatten sjöar och strömmar. Vi kommer att använda oss av överhandskast, roll- och switchkast. Uppstömstorrflugefiske, tjecknymph.

Pris steg 3:
4995:- sek/per inkl boende och frukost, lunch , middag (minimum gruppstorlek 3 st)
3200:- sek/per inkl lunch (minimum gruppstorlek 3 st)

LÄS MER OCH BOKA

Jonas i Sälen, Gattar, fiske, flugfiske, flugfiskekurs, Sälen, Dalarna, fly-fishing, fishing, Jonas FishingJonas i Sälen, Gattar, Flugfiske, flugfiskekurs, fly fishing, fishing, Jonas Fishing, Gattar Lodge

Fler fantastiska fiskeerbjudanden!

Öringsäventyr i norra Dalarna

Är du på jakt efter trofé öring? Följ oss under två intensiva fiskedagar där vi flyger ut från Tandådalen i jakten på storöring. Vi kommer att fiska i små åar och lite större Älvar i vår jakt på storöringen. Med våra erfarna guider ökar dina chanser markant att lyckas. Fisket ställer oss fiskare på prövningar då vattnet är klart och storöringen är skygg. Att få lägga en torrfluga på en två kilos öring i ett strömmande vatten är något som måste upplevas. Vi bor, äter och förbereder oss gott på Lodge Gattar där servicen sitter i väggarna. När vi är ute vid vattnet flyttar vi med kockar och service personal så att vi inte ska gå hungriga i vår jakt på öringen. Hela paketet genomsyras av hög kvalité och all bekvämlighet.

Trouthunt: 4 dagar (2 fiskedagar)
Antal deltagare: Minimum 4 st
Plats och pris: Sälenfjällen ring eller maila för datum

Inkluderat i pris: Fiskekort, Helikopter, Boende, Mat och dryck, Handdukar, Sänglinnen, Guide

LÄS MER


Driftfiskepaket Västerdalälven

Följ med oss på en upplevelse utöver det vanliga. Vi är som du dedikerade flugfiskare och vi gillar strömmande vatten. Västerdalälven är en fantastisk flugfiske älv med kortare strömmande partier med lugnflytande torrflugepärlor.

Vi glider fram i en natur som ibland känns som i Alaska. När vi kommer in i Naturreservatet vid Hälla börjar det bli riktigt intressant. Älven blir till ett deltalandskap med mängder av öar och platser där fisken trivs och sällan sett en fluga.

Här går vi i land och utforskar strömmarna till fots. Vi använder oss av pontonbåtar som vi glider fram på i strömmen alltid med flugspöt redo. Vi fiskar både från båten och gör strandhugg under dagen alltid med chans på att fånga en harr och öring. Det fångas varje år stor harr och öring på sträckan vi fiskar.

Pris Antal pers:

1 per  3995 sek/pers
2 per  2500 sek/pers
3 pers 2000 sek/pers

Inkluderat i pris – Fiskekort – Pontonbåt – Mat (lunch) – Guide

LÄS MER


Byt detta,

Jonas i Sälen, Jonas Fishing, Gattar, Gattar Lodge, driftfiske, Västerdaläven, Sälen, Sälenfjällen, trout, öring

Mot detta!

Jonas i Sälen, Gattar, Gattar Lodge, driftfiske, Västerdaläven, Jonas Fishing, fishing Scandinavian Mountains, Sälenfiske, Sälenfjällen, trout

Upptäck mer  och upplev mer i Sälenfjällen. Läs mer här.


Missa inte årets händelse för oss fiskare! Fiskemässan i Sälen – Jonas i Sälen Game Fair 4-5 juni.

Jakt, Fiske, Jonas i Sälen Game Fair, gamefair 2016, fågelhundkurs, eftersökskurs, Jonas i Sälen, Tandådalens Wärdshus

Jonas i Sälen Game Fair 4-5 juni har stort fokus på fiske. Vi börjar med att glädjas åt några riktigt duktiga flugbindare som kommer till mässan. Dessa kommer du kunna träffa på mässan: Anders Skau, Leif Ehnström, Ilias Karanzas, Malin Karanzas, Gina Diephuis, John Robert Wilson, Mathias Åberg, Karl Önning, Thomas Milton, Joacim Höljer. Här kommer du att kunna spendera hela dagen med att prata fiske, flugor, material mm. Flugbindarna är inte bara duktiga att binda flugor utan dom kan även använda dessa. Du kommer att hitta dom på det trevliga loftet på fäboden. Här kommer elden att spraka och kaffet puttra hela mässan.

Jonas i Sälen Game Fair, flugbindning, Älvdalens Utbildningscentrum, Lindvallens Fäbod, gamefairJonas i Sälen Game Fair, gamefair 2016, flugfiske, fiske, fiska i Sälen, fiskemässa, fly fisning, fishing Scandinavian Mountains

I år är vi lite extra stolta över att få presentera Leif Milling. Att ha fått följa med i Leifs fotspår genom hans böcker och genom kameralinsen är något som vi hoppas fler får möjligheten att göra. Fanatstiska skilldringar och fiskeberättelser från närr och fjärran. Leif kommer att presentera sin nya bok samt föreläsa på mässan. Missa inte detta tillfälle att få träffa en riktig legend inom Svenskt flugfiske.

Jonas i Sälen Game Fair, gamefair 2016, fiskemässa, fiskemässa i Sälen, fiskemässa i Dalarna, Jonas i Sälen, flugfiske, fly fishing, VästerdalälvenJonas i Sälen, Lindvallens Fäbod, gamefair, jaktmässa, fiskemässa, Sälen, Sälenfjällen

Naturligtvis kommer det en hel del återförsäljare att vara på plats och visa upp sina olika modeller på spön och rullar. Du kommer att kunna provkasta och få instruktioner  av våra duktiga instruktörer på plats.

Put n Take, fiske, Sälen, Lindvallens Fäbod

Sälen Open i längdkastning kommer tillbaka med otroligt fina priser från våra leverantörer. Du kan änmäla dig på plats i Gattars monter hos Ilias och Joel. Det är förövrigt Joel som innehar mästartiteln.

Jonas i Sälen Game Fair, barn, barnaktiviteter, flugbindning, fiskemässa

Fisketävling i sjön kommer att arrangeras under dagarna nere vid fiskesjön. Här sätter vi ut Regnbåge och Öring. Det kommer att finnas fiskespön, fluga och haspel att låna vid sjön. Vill du lära dig grunderna i flugfiske så går det alldelse utmärkt. Eleverna vid  Älvdalens Utbildningscentrum kommer att ta om hand om dig.

Läs mer här.

Besöksinfo hittar du här!

Satsa på en weekend fylld av fiske i Sälen! Entré till mässan en endast 150 kr för båda dagarna, förköp endast 100 kr! Läs mer om denna weekend i Sälen här.

Jonas i Sälen Game fair 2016, Game Fair 2016, Jonas i Sälen