Jaga i Sälen!

Älgjakt, jakt, Jonas hunting experience, Sälenfjällen

Jaga med oss i Sälen. Gattar är ett nytt företag i Sälenfjällen som erbjuder jakt, fiske, konferenser och boende. Vi fokuserar på helhetslösningar för dig som gäst med upplevelser, aktiviteter, mat och boende i en fantastisk fjällmiljö.

Ta fram kalendern och boka in en fantastisk jakt weekend i Sälenfjällen med dina kollegor, kunder, vänner, jaktkamrater, din grupp, ditt företag. Eller släpp allt, ring och boka, skriv en lapp, packa och dra till fjälls!

älgjakt, ripjakt, skogsfågeljakt, hundkurs, fågelhundkurs, jakt, Jonas Hunting Experience, Sälenfjällen, GattarJonas i Sälen, jaga i Sälen, Gattar, Eftersökskurs, utbildningsjakt, Jonas Hunting, fågelhund, SälenfjällenJonas i Sälen, bo i Sälen, Gattar, storstuga, konferens, jakt & fiskeJonas i Sälen, Gattar, jaga i Sälen, jakt, Jonas Hunting, fågelhund, fågelhundkurs, Sälenfjällen, Scandinavian Mountains

Välj mellan:

  • Fågelhundskurs 22-24 april med Inger Eriksson, platser kvar!
  • Fågelhundskurs 28-30 april, platser kvar!

LÄS MER OCH BOKA FÅGELHUNDKURS


  • Eftersökskurs 2-3 juni (Samma vecka som Jonas i Sälen Game Fair 4-5 juni)

Eftersökskursen arrangeras tillsammans med Hunting Assistance och leds av Calle Ekström

Jonas i Sälen, Jonas jakt, Eftersökskurs, Hunting Assistance, Sälenfjällen, vildsvin, björn, Hund, klövvilt, vapen

Denna eftersökskurs på vildsvin och klövvilt har blivit mycket populär och omtyckt av våra deltagare vilket gläder oss! Kursen täcker allt vad ett eftersök innebär från början till slut, vi varvar teori med praktik. Vi vill med detta tydliggöra vad ett eftersök handlar om – vilket är mer än att bara spåra!
Vi inleder med ett teoripass där vi talar om orsakerna till eftersök, trafikeftersök, de nya reglerna efter 2010, gällande lagar och paragrafer samt vapen, vapenanpassning och ammunition. Träning av hundar.

Efter teoripasset fortsätter vi ute med skottets verkan; vi visar vad som händer när kulan tar i en kvist och vådan av detta, samt går igenom olika typer av lämpliga eftersöksvapen och därtill hörande ammunition. Vad man bör tänka på när man avlossar ett skott.

För att visa hur en nästan äkta skottplats ser ut kommer vi att skjuta på ett trafikdödat vilt, med olika typer av vapen och ammunition. Vi visar sedan vilken typ av ”bevis” man letar efter och var man ska leta, samt vilka effekter ”rätt” vapen och ammunition får vid ett eftersök.

Under nästa teoripass talar vi om hunden som har en nyckelroll i eftersöket, och vi lär oss vikten av att läsa och förstå de signaler som hunden hela tiden förmedlar till oss på olika sätt – vilket inte alltid är helt lätt!. Teoripasset innehåller också en frågeställning/intervju med en skytt vilket är en viktig pusselbit för ett lyckosamt eftersök. Det blir även en problemlösningsdel – ”hur gör jag om…?” Därefter blir det praktiska övningar utomhus för deltagarna såsom intervju med en skytt, skottplatsundersökning och ett kortare spår att följa upp.

LÄS MER OCH BOKA EFTERSÖKKURS


  • Utbildningsjakt Tidsperiod 5 september – 31 oktober

Konferens i Sälen, jakt i Sälen, Fiske i Sälen, Jonas i Sälen, Gattar, GattarstigenKonferens, kock i stugan, storstuga, Gattar, fjällkonferens, Jonas i SälenGattar, konferens, fjällkonferens, konferens i Sälen, bo i Sälen, Jonas i Sälen, SälenGattar, storstuga, bo i Sälen, fäbodpaket, upplevelse middag, Sälen, Sälenfjällen

Gattar erbjuder dig fyra dagars Utbildningsjakt för dig som inte riktigt kommit igång med jakten. Nu ger vi dig möjligheten att snabbt få insikt i olika jaktmetoder. Vi är alla nybörjare någon gång så varför inte ta tillfället att börja tillsammans och med oss. Under ledning av duktiga guider kommer vi ge er den erfarenhet som gör att ni efter kursen kan ta steget till att jaga själva.

LÄS MER OM UTBILDNINGSJAKT


  • Skogsfågeljakt Tidsperiod 25 augusti – 31 januari

Skogsfågel jakt i Sälenfjällen med träskällare (Höst, vinter)
Period: 25 aug-31 jan.
16 november till 31 januari är enbart tuppar lovliga. Från dec är vanligtvis snötäcket för djupt för att jakt med hund skall kunna genomföras se då vårt toppfågelpaket.

Pris exempel: 4000:- sek/pers per dag inkl guide och hund max 2 gäster
Weekend Fredag – Söndag 3 personer 20 000:- sek inkl boende, mat, guide och hund
Större grupper ring eller maila för info.

Jonas Hunting, hunt, hunting in Sälen, moose, gamebird, SälenfjällenGattar, storstuga, Jonas i Sälen, Sälenfjällen,fjällkonferens, konferens

Markerna vi jagar på i Sälen är typiska marker för skogsfågel. Skogsfågeln hittar vi i dalgångarna där vi har tall och gran som vegetation. Marker är lättillgängliga och vi börjar dagen med att släppa hunden i lätt kuperad, gles fjällskog med barr och lövinslag. På våra marker jagar du endast med guide med egen hund som alltid ställer höga krav på sig själva med att göra din upplevelse minnesvärd och trevlig. Vid flera dagars visstelse hos oss jagar vi på olika områden. Naturligtvis så värnar vi om en bärkraftig fågelstam och vi ser hela tiden till att inventera våra marker för att säkerställa din upplevelse och fågelstammens bärighet.  Köper du ett paket så  återvänder vi till lodgen där en  avslutande trevlig middag väntar oss. Innan du somnar tänker du tillbaka på en trevlig dag med oss och förbereder dig på ännu en.

LÄS MER OM SKOGSFÅGELJAKT


  • Toppfågeljakt Tidsperiod 1 december – 31 januari

Upplägget på vårt exklusiva toppjaktspaket efter skogsfågel under midvintern är något som måste upplevas. Vi färdas på skogsskidor i ett vinterlandskap som gör sig påmind när kylan biter tag i fingrar och kinder. Vi skidar fram nästan ljudlöst genom landskapet med grenarna tyngda av snö skapar detta är en magisk upplevelse. Tystnaden är total nästa att det går att ta på den. Våra blickar har sikte på trätopparna där vi önskar se dom svarta skogsfåglarna mot den vita backgrunden på långt håll. När fågel har hittats gäller det att fågeln inte hittar oss. En skogsfågel som sitter i topp är en vaksam fågel som registrerar minsta avvikelse i naturen och tar till flykten. Vi ålar oss sista biten fram till den perfekta skottplatsen stundtals genom meterdjup snö för att inte fågeln ska upptäcka oss.

Toppfågeljakt skogsfågeljakt, Jonas i Sälen, Gattar, Jonas Hunting, jaga i Sälen, Sälenfjällen

Detta arrangemang tillsammans med vårt exklusiva boende med jacuzzi och bastu gör det till en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Konferens, Jonas i Sälen, Gattar, fjällkonferens, storstuga, bo i Sälen, konferens i Sälen, SälenfjällenGattar, Jonas i Sälen, boende, konferens, fjällkonferens, sista minuten, SälenfjällenKonferens i Sälen, konferenspaket, bo i Sälen, Gattar, Jonas i Sälen, TandådalenBo i Sälen, konferens i Sälen, storstuga, all inclusive, Gattar

Skogsfågeljakt i Sälenfjällen (toppjakt vinter).

Period: dec- 31 jan. 16. November till 31 januari är enbart tuppar lovliga att skjutas. Från dec är vanligtvis snötäcket för djupt för att jakt med hund skall kunna genomföras.

Pris exempel: 3600:- sek per dag inkl guide
Weekend Fredag – Söndag 3 personer 20 000:- sek inkl boende, mat, guide, skidor, camodräkt
Större grupper ring eller maila för info

LÄS MER OM TOPPFÅGELJAKT


  • Traditionell älgjakt Tidsperiod 13 oktober – 31 januari

Gattar erbjuder dig att delta i en traditionell älgjakt i de Svenska fjällen. Vi kan som enda företag i Sälenfjällen erbjuda jaktupplevelser i fjällmiljö. Denna jakt lämpar sig bäst om vi är mellan 6-10 personer i sällskapet. Alla får som du förstår inte skjuta utan här bygger upplevelsen på ett lagarbete och vem som får skjuta spelar mindre roll. Varje jakt har en vuxen och en kalv i tilldelning.

Är du företagare och vill jaga med dina kunder eller personal, då är vi valet för dig.
Är du privatperson så bokar du in dig och blir vi ett gäng så jagar vi.

Älgjakt, jakt, Jonas hunting experience, Sälenfjällen

Vi förfogar över 3.400 hektar fjäll, fjällskog och myrar exklusivt för dig och din jaktupplevelse – närmare fjälljakt än så kommer du inte. Markerna vi jagar på och omkring är Flatfjället och Kalven i Sälen. Dessa är typiska fjällmarker, men till skillnad från många andra ställen så är de väldigt lättgångna och tillgängliga. Detta gör att du får ut mycket av din dag/dagar hos oss då vi inte har långa vandringar eller helikopterlyft att göra innan jakten kan börja.

Pris: 8495 sek/pers inga fällavgifter tillkommer
Antal: Max 10 st Min 6 st

LÄS MER OM ÄLGJAKT


Missa inte årets händelse för oss jägare! Jaktmässan i Sälen – Jonas i Sälen Game Fair 4-5 juni.

Jonas i Sälen Game Fair 2016, gamefair, gamefair 2016, Jonas i Sälen, Jocke Smålänning

Välkommen till Jonas i Sälen Game Fair 4-5 juni. En jaktmässa med stort fokus på skytte. Jonas i Sälen Game Fair kommer till i år att utveckla jakt och skytte delen på mässan. Som vanligt håller vi till nere på skjutvallen där du kommer att kunna provskjuta olika kalibrar och modeller.  Jocke Smålänning kommer med sin nya skytteanläggning  som är specialbyggd för skytte och shower. I år kan du också gå en trick skola med Jocke där han lär ut tips och trix för att bli en bättre skytt.

Jocke Smålänning, Jonas i Sälen Game Fair, iSälen, jaktmässa, fiskemässa, gamefair,

Öje Skytteklubb kommer med sin targetbana där vi får möjligheten att skjuta på rörliga mål även här naturligtvis med olika kalibrar och modeller.  Jakt stigen med kal. 22 kommer även tillbaka i år där du som besökare har möjlighet att vinna finna priser och kanske framför allt hedern.

Emelie Dunger kommer att ansvara för skjutvallen, hon är utbildad skytteinstruktör och arbetar till vardags på Jakt- och viltvårdsutbildningen i Älvdalen. En duktig pedagog som kommer att dela med sig ödmjukt av sin erfarenhet. Till sin hjälp kommer hon att ha med sig elever från utbildningen.

Ta gärna med dig din kamrat hunden till mässan. I år kommer du kunna testa hunden mot vajerbjörnen Greta. Calle och hans team i Hunting Assistance kommer att vara på plats under hela mässan och hjälpa dig.

Jonas i Sälen, Game Fair, jakt, fiske, hund, hunddressyr

Roslagens Jakt & Vilt kommer även med Vildsvin till Sälen. Även här kan du få möjlighet att testa vad hunden går för. Clas och hans företag håller  till nere i Almunge där dom bygger en fantastisk anläggning för Jakt och utbildning. Här kommer du även att kunna testa din hund mot levande björnar. Clas kommer att berätta mer om det på mässan.

Jonas i Sälen Game Fair, Jocke Smålänning, Jakt, skytte, skjutvall, Jonas i Sälen, Jonas hunting

Vi kommer att få lyssna på intressanta föreläsare, träffa erfarna jägare och nybörjare. Mässan ska ge något till alla.

Besöksinfo hittar du här!

Satsa på en weekend fylld av fiske i Sälen! Entré till mässan en endast 150 kr för båda dagarna, förköp endast 100 kr! Läs mer om denna weekend i Sälen här.

Jonas i Sälen Game Fair, jakt & fiskemässa, Jonas i Sälen