Vi bygger och brygger

Jonas i Sälen, Sälens Fjällbryggeri, Lindvallen, Gustav Grill, Tandådalens Wärdshus, Lindvallens Fäbod, öl, brygger, produktionskök, tvätt, lokal, kontor, Sälenfjällen

Liknelserna är många mellan Jonas i Sälen och Gustavfamiljen. Båda driver bageri; Wärdshusets fjällbageri i Tandådalen (Jonas i Sälen) och Fjällbagarn i Lindvallen (Gustavfamiljen). Gustavfamiljen har sin populära Hemfjällsstuga. Jonas i Sälen har Lindvallens, Lindalens och Östfjällets Fäbodar. Båda driver restauranger. Gustav Grill vid foten av Gustavbacken – en populär restaurang och mötesplats vid en av Sveriges mest åkta och populäraste backar. Jonas i Sälen driver Tandådalens Wärdshus i foten av Stora backen Tandådalen med genuin afterski och Jonas i Sälen driver också bl.a Pulsen och Lindalens Fäbod som ligger längs ett av Sveriges mest populära längdskidspår, Kalven runt. Det finns fler liknelser och vid första anblicken kan man tro att de är bittra konkurrenter.

Samarbete

Tvärtom är det vänskap och samarbete dem två emellan som präglat historien och som är strategin för framtiden. Sälen växer som besöksmål och det investeras som aldrig förr, från Kläppen till Stöten. Det gäller att se om sitt eget hus men också samarbeta närhelst det går. Slaget står inte inom Sälen utan mot en alltmer krympande omvärld. När planerna med flygplats och annat går i lås är norra Europas största skidområde också en resort, en destination bland andra – i världen.

Kvalitet och kvantitet

Jonas i Sälens mångmiljonsatsning på ett nytt produktionskök, tvätt, lager och kontor i Lindvallen är en långsiktig satsning för att möta den framtida besöksnäringen. Investeringen i kök och tvätt innebär en kvalitets och kvantitetshöjning i alla led. Det pågående bygget i Lindvallen är också till gagn för åretrunt verksamhet och skapar nya arbetstillfällen på fjället.

Den nya industrilokalen som byggs i Lindvallen beräknas stå klar i februari. Förutom Jonas i Sälens kök, tvätt, lager och kontor kommer alltså lokalerna inrymma det nya Sälens Fjällbryggeri som drivs av Gustavfamiljen. Årskapaciteten kommer öka från 40000 liter till 250000 liter.

Unik chans! Ledig lokal och kontor.

Unik chans att hyra nybyggda lokaler och kontor med bästa läge på fjället. Har du en intressant verksamhet med behov som du du tror passar, hör av dig till Jonas direkt på tel: 070 – 55 33 888 eller skicka ett mejl: jonas@isalen.se

Jonas i Sälen Game Fair öl

Senare i höst berättar vi mer om hur bygget fortskrider och om fler nyheter inför vintersäsongen. Här nedanför ser du Jonas berätta om bygget och tidigare samarbeten mellan Jonas i Sälen och Gustavfamiljen. Jonas i Sälen Game Fair – den officiella mässölen! 2015 var det en Ale och i år 2016 var det en Lager. Boka 3-4 juni 2017 redan nu – Jonas i Sälen Game Fair på Lindvallens Fäbod, givetvis med en ny och god mässöl från Sälens Fjällbryggeri och Gustavfamiljen.

Jonas i Sälen Game Fair, jaktmässa, fiskemässa, gamefair lager, lager öl, öl, Sälens Fjällbryggeri, gamefair, Lindvallens Fäbod

Game Fair öl 2016: Jonas i Sälen Game Fair Lager är en ljus lager med frisk karaktär av humlesorterna Caylypso, Galaxy & Northern Brewer.

Jonas i Sälen, öl, bryggeri, Lindvallen, Jonas i Sälen Game Fair, jaktmässa, fiskemässa, Sälen, Sälens Fjällbryggeri

Game Fair öl 2015: JP Ale (Jonas Persson ALE).

Jonas i Sälen, Jonas i Sälen Game Fair, jaktmässa, gamefair 2017, Lindvallen, Lindvallens Fäbod, älg, älgjakt, Sälen

Redan idag kan du beställa Sälens Fjällbryggeris öl till alla Systembolagets butiker men givetvis kan det bli mer än så i och med den utökade kapaciteten. Jonas i Sälen Game Fair ölen 2017 får du dock vänta på till första helgen i juni 2017.

Läs mer om nya bryggeriet i en artikel från Beer News här.

Länk till Sälens Fjällbryggeri och Gustavfamiljen här.

Jonas i Sälen, årets företagare, Lindvallens Fäbod, boka stuga, boka boende, konferens, Tandådalen, Tandådalens Wärdshus, Sälen

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter