Älgjakten

älgjakt, jaga älg, jakt sälen, konferens sälen, skidor sälen, Gattar, jaktmässa sälen, Jonas i Sälen, Jonas i Sälen Game Fair, ledig lokal sälen

Älgjakten i Sälen

Älgjakten fortsätter i Sälen. Östfjällets jaktlag är ute. Minusgrader och lite lätt snö i luften. Det är nu många tycker Sälen är som bäst. Den febrila aktiviteten och de sista skälvande förberedelserna innan årets huvudnummer drar igång – vinter och skidsäsongen. Vill du njuta av fjällen under de sista barmarksveckorna för i år – Boka en höstkonferens i Gattar storstuga, tre valfria dagar i oktober/november. Endast 1.490 kr/person exkl.moms. Minimum 16 personer.

HÖSTKONFERENS – LÄS MER

Lokalproducerade Fäbodmiddagar

I media debatteras återigen jakt och viltkött. Vi på Jonas i Sälen tar frågan på stort allvar. Jakt och fiske är och har varit en viktig näring i Sälen sedan lång tid tillbaka. Vi ser att vårt älgkött från älg som vi skjuter själva och som tillreds och tillagas av oss själva för att sedan serveras på vinterns upplevelse- och fäbodmiddagar till våra skidgäster – är bra mat ur alla aspekter och dessutom vidunderligt god.

Jonas i Sälen driver flera restauranger, barer och caféer i Sälen, i Lindvallen och i Tandådalen och för oss är alla gäster viktiga. Därför satsar vi också på att erbjuda alternativ till de som föredrar annat än kött. Vi jobbar så långt det går med lokala råvaror, t.ex bär och vi bakar vårt eget bröd – på Wärdshusets Bageri i Tandådalen och i vedeldad Västerdala ugn på Lindvallens Fäbod. Vi brinner för att bjuda våra gäster på en god fjällupplevelse, inte minst sett till smak och matupplevelse. Vi gillar utmaningarna som detta innebär. T.ex att vi lagar våfflor på gasspis i Lindalens Fäbod därför att där saknas både el, mobiltäckning och rinnande vatten. På kvällens upplevelsemiddagar i Lindalens Fäbod grillar gästerna själva älgköttet på koldrivna bordsgrillar gjorda av en smed i Chamonix.

LINDALENS FÄBOD – LÄS MER

Vi bygger nytt i Sälen

För att understryka hur mycket vi satsar på lokalproducerat och på att skapa goda smak och matupplevelser till våra gäster bygger vi just nu en stor industrifastighet i Lindvallen. Här kommer inrymmas en tvätt men också ett stort kök med kyl och frysutrymmen. Med andra ord, resultatet av kommande älgjakter i Sälen kommer återfinnas och tillagas här i olika former. Fastigheten kommer också inrymma lager och kontor samt Sälens Fjällbryggeri som givetvis brygger sitt öl på källvatten från Sälen. Ni som är jägare och jaktintresserade känner säkert till vårt samarbete sedan tidigare då Sälens Fjällbryggeri är officiell leverantör av Jonas i Sälen Game Fair ölen. Byggnaden beräknas stå klar i februari 2017 och har bästa läge alldeles vid sidan av Fjällvägen upp mot Lindvallen från Sälens by. Vill du hyra lager och kontor hos oss? Kontakta oss: jonas@isalen.se

Jakt & Fiskemässa 3-4 juni 2017

Game Fair ölen 2016 var en lager. Vad det blir 3-4 juni 2017 vet vi inte ännu. Däremot vet vi att första helgen i juni är det dags för tredje upplagan av Jonas i Sälen Game Fair. Förköp entré kommer vara 100 kr och vi kan erbjuda boende 2 nätter på Ski Lodge Lindvallen från 284 kr/person! Missa inte sommarens första, stora händelse – boka in 3-4 juni för jakt & fiskemässan i Sälen redan nu. Boka på tel: 0280 – 333 30.

Vi söker också utställare inom jakt, fiske, hund och vildmark. Mässområdet, Lindvallens Fäbod är en unik fäbodmiljö på fjället vid foten av Lindvallens skidbackar. Här finns bl.a Experium med bad och restauranger, Ski Lodge, ICA Lindvallen, en fiskesjö och skjutvall samlat. Vi kan erbjuda unika möjligheter att exponera ert varumärke mot en stor publik. Är du intresserad av att delta som utställare så tveka inte att höra av er. Mejla ert intresse till: oscar@isalen.se

jägarexamen, ta jägarexamen, utbildningsjakt, jaktmässa, älgskådning, jaktkonferens, jaktläger, jaktmark sälen, jakttur

Jakt & Fiske har en lång och stark tradition i Sälen. Foto från Transtrands Hembygdsförening.

Jakt & Fiske – en del av livet i Sälen

Jakten och fisket har alltid varit och är en viktig del i folks liv här i Sälen. Innan och efter den fasta bosättningen runt 1700-talet så var jakten och fisket en viktig del i sitt bidrag till försörjningen. Människan jagade och fiskade inledningsvis enbart för egen del där köttet gick till föda och pälsen till värmande plagg  i det hårda nordiska klimatet.

Senare kom även skinnen och pälsverken att få stort ekonomiskt värde. Det karga klimatet gjorde pälsverken mycket värdefulla och redan på 500-talet e Kr hade ekorrskinn från Sverige nått romarriket. Vikingarna spred även dessa pälsverk under sina handelsresor. Berättelser finns att läsa att Skogsfågeln som fanns i mängder i de orörda skogarna, fångades i snaror, och fångsten kunde bli sa stor att man kunde få hela lass, som fraktades till marknaderna för försäljning. Sjön Hormunden med sitt fiskrika bestånd har haft stor betydelse i trakten och naturligtvis var Västerdalälven en ledstång som hjälpte människorna upp till våra trakter i gång i tiden. Västerdalälven gav med sitt rika bestånd av Lax ett viktigt tillskott till människofödan. Tyvärr så har Laxen försvunnit ur älven genom människans våldtäkt på landskapet.

Jonas i Sälen.

Kock i stuga, storstuga, skotersafari, ski lodge, logi, konferens, Jonas i Sälen, middag i stugan, frukost, all inclusive, helpension, ski in ski out, Tandådalen, Gattar

Vinter & Skidkonferens

Bilderna ovan är från Gattar,  en exklusiv storstuga i Tandådalen, Sälen med 24 bäddar fördelade på 11 unika rum, utomhus jacuzzi, relax och vedeldad bastu. Samla dina kollegor eller kunder och boka en skidkonferens hos oss i Sälen – just nu har vi ett erbjudande där vi skickar med ett VIP-kort laddat med ett värde av 10.000 kr om ni bokar senast 15 november.

konferens sälen, skidkonferens, fjällkonferens, boka konferens, konferens sälenfjällen, Jonas i Sälen, VIP kort, Tandådalen, storstuga sälen, Sälen, Sälenfjällen

SKIDKONFERENS – LÄS MER

Skitjakt

Scolla ned och titta på bilderna. Hoppas vi ses i höst, eller i vinter, eller på Jonas i Sälen Game Fair 3-4 juni 2017. Välkomna till Sälen!

jaktmässa, fiskemässa, hundmässa, vildmarksmässa, outdoor mässa, jaktmässa sälen, Jonas i Sälen Game Fair, gamefair 2017, Jonas Hunting

Jonas i Sälen Game Fair, jaktmässa, fiskemässa, gamefair öl, Sälens Fjällbryggeri, Jonas i Sälen

Jonas i Sälen Game Fair Lager från Sälens Fjällbryggeri.

Jonas i Sälen, Jonas i Sälen Game Fair, jaktmässa, gamefair 2017, Lindvallen, Lindvallens Fäbod, älg, älgjakt, Sälen

Hundklubbar, se hit. Vi har fantastiska möjligheter att arrangera läger och andra sammankomster i Sälen. Kontakta oss via mejl.

td lounge, lounge tandådalen, jakt, jakt trofé, Jonas Hunting, Jonas i Sälen, TD Lounge, Tandådalen, pianobar, live i loungen, Sälen

Jonas egna troféer pryder väggarna på flera av våra restauranger. Här populära TD Lounge i Tandådalen.

Lindalens Fäbod, brasseradé, konferens, boka konferens, fira högtid i sälen, sälenbröllop, Jonas i Sälen

Uppdukat för en upplevelsemiddag – Brasseradé – på Lindalens Fäbod. Skotertransport ut och hem från fäboden ingår som en del i upplevelsen.

Lindalens Fäbod, Lindalen, Kalven runt, café, våfflor, längd, skoter, cross country skiing

Lindalens Fäbod dagtid. Fäboden med anor från 1734 ligger vid det populära längdskidspåret Kalven runt. Hit går också skoterleder och du kan ta dig hit på ett skoterasafari. Läs mer här.

Här berättar Jonas om pågående bygget i Lindvallen.

Lindvallens Fäbod, dagens lunch, lunch, lunchöppet, Jonas i Sälen, fäbodcafé, café, Jonas i Sälen Game Fair

Brödbak i vedugnen på Lindvallens Fäbod. Läs mer om Lindvallens Fäbod här.

Jonas Hunting, Jonas Fishing, Jonas jakt, fiske, älg, älgjakt, jaga i Sälen, fjällfiske, flugfiske, ripa, ripjakt, fly fishing, Sälen, Jonas i Sälen

Jonas själv på Östfjällets Fäbod. Här brukar Östfjällets jaktlag samlas för mat, dryck och trevligt umgänge. Boka Östfjällets Fäbod för en Dalamiddag med eller utan övernattning. Läs mer här.

Jaktmässa, Fiskemässa, Jonas i Sälen, Jonas i Sälen Game Fair, Sälen, mässa i Sälen, jakt, fiske, hund, vildmark, Lindvallens Fäbod,

Välkommen till Sälen. Lev väl, hälsningar Jonas i Sälen.

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter