Massor av företagsamhet på mässan

Jonas i Sälen Game Fair – Outdoor Summer Market 3-4 juni bjuder på massor av aktiviteter för hela familjen. Här finns naturligtvis utställare, aktiviteter och tävlingar för alla med intresse för jakt, skytte, fiske, flugbindning, vildmark och outdoor. Här finns historia och tradition, genuint hantverk i form av knivmakare, träslöjdare, korgflätare och mycket mer. Här finns mat, musik och dryck – Lindvallens Fäbod blommar ut till en riktig marknadsplats nästa helg. Här finns fäbodcafé, prova på fiske, trampbilar, slack-line, yxkastning, klättring…

Här finns också – i högsta grad – företagsamhet, driftiga företagare och intressanta företag på plats. 

Ett axplock: Vi börjar med Jonas i Sälen. Jonas Persson – Årets Företagare i Malung, Lima och Sälen 2016. ”En driftig företagare inom turistnäringen med ett stort engagemang för områdets utveckling liksom branschens utveckling. Jonas tar ett stort samhällsansvar bland annat genom att bidra till integration och öppna upp för lärlingar i sina företag.”

Jonas Persson – Årets Företagare

I Jonas värld går det undan. Mässan är vårt första större evenemang efter UtomhusHousen och Långfredagens Utomhusafterski som avrundade en lång vintersäsong. Besöksnäringen i Sälen bjuder på tvära kast, för bara knappt 6 veckor sedan arrangerade vi dessa evenemang i vinterlandskap med flera tusen besökare, internationella DJ’s och inhemska artister som Uno Svenningsson, Lasse Kronér och Mats Levén.

Jonas i Sälen

Jonas i Sälen har i dagarna tagit över driften av Olarsgården hotell & restaurang (mer info kommer) och om några veckor öppnar Jonas i Sälen Business Center. Toppmoderna lokaler på hela 2300 kvm som inrymmer tvätt, ett produktionskök, lager och kontor.

Sälen Business Center

Jonas i Sälen erbjuder initialt två typer av kontor att hyra i Sälen Business Center.

  • En egen möblerad arbetsplats med internet/ WiFi, parkeringsplats, kaffe, städning, el, snöröjning, postfack och tillgång till mötes/konferenslokal 3 timmar/månad.
  • Virtuellt kontor, ej en fast plats utan tillgång till en arbetsstation inklusive postfack. Detta är den flexibla lösningen för dig som behöver ett kontor utan krav på en fast kontorslösning men vill slippa kostnader för ett kontor.

Vill du hyra kontor i Sälen Business Center? Skicka ett mejl.

Sälens Fjällbryggeri

En av våra kompisar och hyresgäster i de nya lokalerna är Sälens Fjällbryggeri. Tidigare mässbesökare känner igen bryggeriet som tagit fram våra mässöl. Sälens Fjällbryggeri satsar stor i och med de nya lokalerna. Årsproduktionen går från ca 40.000 liter till 250.000 liter. Kom till mässan och njut av de goda Sälenölen – och det bästa av allt – du kan köpa/beställa ölen på Systembolaget.

Jonas i Sälen, Sälens Fjällbryggeri, Jonas i Sälen Game Fair, Sälenöl, bryggeri, Sälen Business Center, Sälen

Läs mer om Sälens Fjällbryggeri här.

Kunskap, erfarenhet & kvinnligt företagande

Ett annat intressant företag som kommer till mässan är PAW of Sweden från Leksand. Så här skriver Petronella själv om sitt företag: ”PAW of Sweden satsar på egendesignade hund- och jaktprodukter med förstklassig kvalitet. De allra flesta produkterna tillverkas inom länsgränsen och i närområdet. PAW har skapat en nisch med fräcka innovativa produkter i en mansdominerad värld.”

Våga drömma och hållbart företagande

Läs mer om Petronellas tankar kring att starta och driva eget, att våga satsa på sin dröm, om hundbraschen och Petronellas råd till dig som vill starta en webbutik här. Läs mer om ett hållbart företagande och PAW of Sweden här.

Kvinnor i jakten – Sveriges enda kvinnliga vapensmed

För att lyckas med sitt företagande kan man behöva riva murar, bryta barriärer, gå motströms och ge sig in i nya områden. En som vet hur det är att ge sig in i en mansdominerad värld är Helena Tiborsdotter. Helena är Sveriges enda kvinnliga vapensmed och kommer till mässan med sitt företag Helenas Vapenverkstad.

jägarexamen, intensivkurs, intensivkurs jägarexamen, vapensmed, Helenas Vapenverkstad, vapenvård, kvinnliga jägare, kvinnor i jakten, jaktmässa, Jonas i Sälen, JAQT

Det hela började med ett intresse för träslöjd som liten, via en utbildning till möbel- och inredningssnickare för att sedan landa på Bössmakarskolan i Gyttorp. Helena driver sitt företag och verkstad utanför Falun. Här kan Helena hjälpa dig med exempelvis reparation, anpassning eller service, montera ljuddämpare, kikarmontage, montering av nytt trycke eller pipbyte. Eller du kanske vill ha en personligt anpassad kolv till ditt gevär? Helena håller också i Jägarexamen intensivkurser. Läs mer om Helena och Helenas Vapenverkstad här.

Är du kvinna och funderar på jakt och jägarexamen, ta kontakt med Helena. Är du erfaren skytt och jägare – kvinna som man – kontakta Helena så hjälper hon dig med ditt vapen.

Historia & Tradition

Handla jackor, byxor, vandringskängor och mycket mer hos Edvardson på mässan. Familjen Edvardsson har en lång tradition som skomakare. På 1860-talet kom farfars farfar vandrande från Norge och slog sig ned i Malungsfors. Han försörjde sig som reparationsskomakare men lärde sig med tiden att göra slitstarka kängor och skor.

Under första hälften av 1900-talet utvecklades produkterna och yrkeskunnandet fördjupades. Tillverkningen flyttades till större lokaler och fler skinnkunniga bybor fick möjligheten att lära sig skomakeriets ädla konst. Malungsbygden har en lång skinntradition så känslan för skinnet och hur det ska hanteras var en nedärvd kunskap hos folket.

Idag hittar du allt från jaktkläder och jakttillbehör såväl som MC stövlar hos Edvardson. Egen tillverkade i många fall, slitstarka med hög kvalitet. Läs mer om Edvardson här.

Unika produkter – Lokal tillverkning – global marknad

Line Trap är ett företag med en unik produkt med tillverkning i Malung och Malungsfors. Att Line Trap produkten dessutom är bra för miljön är pricken över i:et.

Tyvärr lämnar många fiskare onödiga spår efter sig i naturen i form av fiskelina. Linstumparna som man oftast hittar i buskar och efter strandkanten är en dödsfälla för många djur. Line Trap är en smidig och snygg lösning som används för att samla ihop linmaterial när man t.ex byter tafs vid flugfisket.

Line Trap tillverkas hos VMI AB i Malung och Line Traps hölster hos Edvardson Sweden i Malungsfors. Företaget och grundaren, Jonas Långmark, finns i Malungsfors.

företagsamhet, Årets Företagare, Sälen Business Class, Business Center, Jonas i Sälen, företag sälen, kontorshotell sälen, Jonas i Sälen Game Fair, Outdoor Summer Market

Ovan, Line Traps unika produkt, Made in Sweden, Made i Dalarna, Made in Malung-Sälen.

Outdoor Summer Market – framtiden?

Outdoor industrin växer så det knakar. Alltfler efterfrågar aktiviteter, upplevelser och utmaningar i form av vandring, löpning, fjäll/traillöpning, cykling, klättring…listan kan göras lång. Swim Run, klassikern och olika extremlopp tillhör det som uppmarksammas mycket och drar till sig nya utövare. Kopplat till detta finns prylarna – alltifrån löparskor, gps:er, cyklar, kajaker, tält… mat för vildmarken och den lätta packningen. Sälen och Sälenfjällen har alla förutsättningar att bereda plats åt denna växande näring.

Vi är jätteglada att flera företag och aktörer inom Outdoor finns representerade hos oss i år, detta premiärår för Outdoor Summer Market. Några exempel är Biking Dalarna, Explore Sälen, Lyofood, Trail Running Sweden, Vandringar i Sälen, Nordic Adventure, Sälenfjällen Hike, Fjällräven, Sälen Aktiv – Into the Wild, Yttermalungs Camping och Malungs Äventyr, Servicecentrum i Sälen, MTB Rörbäcksnäs, Byströmmen, Scandinavian Fly fishing guides, Stadium Outlet, Ålsgårdens Wellness & Experience, Noshörningen och många fler.

Gå på tur, träningsläger, tävlingar, konferenser & events med Jonas i Sälen

Vi – Jonas i Sälen – har ingen ambition att själva ge oss ut på lederna, sätta oss på en cykel eller slå upp tält på fjället. Däremot är vi mer än gärna den perfekta partnern till er tävling, träningsläger, clinics, event, produktlansering eller vad det nu kan vara. Mejla oss.

Vi har förstklassigt boende: Gattar storstuga 24 bäddar, 11 rum med utomhus jacuzzi och vedeldad bastu, Olarsgården hotell & restaurang med 20 rum.

Vi har erfarenhet: Vi har lång och gedigen erfarenhet av såväl skräddarsydda små evenemang som stora. T.ex bröllopsfester, familjehögtider, konferenser med upplevelsemiddagar till evenemang som lockar tusentals besökare år från år som t.ex UtomhusHousen och fjällvärldens största Utomhusafterski. Vi har haft catering till såväl Vasaloppet som scouter och konfirmander.

Vi har maten: Våra erfarna kockar och välutrustade kök i såväl Tandådalen som i det alldeles nya produktionsköket i Sälen Business Center i Lindvallen håller högsta kvalitet och har hög kapacitet. Vi använder mycket lokala och lokalproducerat, t.ex älg skjuten i Sälen av Jonas själv, bär till vår sylt, vedugnsbakat bröd och mycket mer.

Vi har service, omtanke och de skräddarsydda lösningarna: Vi har haft två gäster som landat med helikopter vid Östfjällets Fäbod för en unik Dalamiddag i unik fäbodmiljö, givetvis blev det ett ”ja” på frieriet och övernattning. Vi har mycket goda referenser och återkommande gäster, alltifrån Ola Skinnarmo som älskar Östfjällets Fäbod till företag som uppskattar vår upplevelsemiddag på Lindalens Fäbod med skotertransport ut i vildmarken.

Vi har unika platser runtom i Sälen: Lindvallens Fäbod och Lappkåta, Östfjällets Fäbod och Lindalens Fäbod samt att vi har Sälenfjällens enda kommersiella jaktmark på över 3.500 ha. Intresserad? – skicka ett mejl till oss.

Jonas Huntig & Fishing

Vi omorganiserar vårt jakt och fiskeerbjudande med målet att inom kort kunna erbjuda fiske med guide, jägarexamen och jakt med guide mm. Då vi är i ett uppbyggnadsskede söker vi i första hand färdiga grupper, t.ex företag som vill jaga och fiska i Sälen med förstklassigt boende och mat. Vår förhoppning är att inom kort presentera unika erbjudanden. Vill du ha information före alla andra? Anmäl gärna ditt intresse – skicka ett mejl till oss.

 

Konferens, kock i stugan, storstuga, Gattar, fjällkonferens, Jonas i Sälen

Sälen Business Center, Sälen Business Class, Scandinavian Mountains, Jonas i Sälen, Jonas i Sälen Business Center, kontor, kontorsplats, företag, årets företagare, virtuellt kontor, office, office space, etablera dig i sälen, Sälen, Sälenfjällen

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter