Jakt, fiske och mat på bordet.

älgjakt, jaga älg, älgjakt dalarna, älgjakt sälen, Sälen, Jonas i Sälen, lokalproducerat, älgkött, Scandinavian Mountains, Jonas i Sälen Game Fair, gamefair sälen, Östfjällets Fäbod, älg, fiske, fiska sälen, flugfiske, fiske Dalarna, fjällfiske

Det har jagats älg i veckan i Sälen. Årets första älgjaktsvecka har varit blöt och regnig. För Jonas i Sälen, a.k.a Jonas Person, är älgjakten tradition och en livstil/intresse. Älgjakten i Sälen är också en del i förberedelserna inför den stora vintersäsongen. Vi serverar älg på våra upplevelsemiddagar på våra vildmarksrestauranger till många glada skidturister: Lindalens Fäbod, Lindvallens Fäbod och Östfjällets Fäbod.

Bara ett par km från Östfjällets Fäbod har Jonas i Sälen invigt Sälen Business Center – över 2.400 kvm ny industrilokal med bla. ett nytt produktionskök, kylrum mm. En av våra hyresgäster är Sälens Fjällbryggerier som brygger sitt öl på friskt fjällvatten. Tanken med produktionsköket är givetvis att kunna erbjuda skidturisterna och andra god, vällagad mat som till stor del är gjord på lokala råvaror och tillagade lokalt, på fjället. Flera av våra kök är säsongsöppna. Produktionsköket är en satsning på kvalitet året runt. Mer mat från skogen till bordet.

Just Östfjällets Fäbod är basen för Jonas och jaktlaget under älgjakten. Här i filmen hör vi riksspelmannen Lars-Olof Ejstes spela för Östfjällets jaktlag.

 

Här hittar du mer info om våra upplevelsemiddagar för grupper och företag som måste förbokas.

DALAMIDDAG PÅ ÖSTFJÄLLET

BRASSERADÉ I LINDALEN

LINDVALLENS LAPPKÅTA

Jakt, Fiske och Game Fair

Årstiderna och säsongerna går alltmer i varandra i Sälen vilket givetvis påverkar verksamheterna. Vi hoppas inom kort komma med nyheter för såväl jakt och fiske med guide, boende och mat i Sälenfjällen och givetvis nyheter kring Jonas i Sälen Game Fair – Outdoor Summer Market.

Är ni intresserade av att medverka som partner eller utställare på Jonas i Sälen Game Fair? Hör av er till oss. Skicka ett mejl.

För jakt och fiskenyheter i Sälen – följ oss här:

Årets mässa 2017, den tredje i ordningen, finns att minnas och upplevas igen i tre bildreportage med foton av Sven Evert Bogg som du hittar här:

GAME FAIR DEL 1

GAME FAIR DEL 2

GAME FAIR DEL 3

älgjakt, jaga älg, älgjakt dalarna, älgjakt sälen, Sälen, Jonas i Sälen, lokalproducerat, älgkött, Scandinavian Mountains, Jonas i Sälen Game Fair, gamefair sälen, Östfjällets Fäbod, älg

Kvalitetstid under älgjakten. På Östfjällets Fäbod med en Fjäll pilsner från Sälens Fjällbryggeri och ute i fjällskogen.

älgjakt, jaga älg, älgjakt dalarna, älgjakt sälen, Sälen, Jonas i Sälen, lokalproducerat, älgkött, Scandinavian Mountains, Jonas i Sälen Game Fair, gamefair sälen, Östfjällets Fäbod, älg

Nedan vår fiskekoordinator i Sälen, Rikard Höglund. Är ni en grupp, t.ex ett företag som är intresserade av en paketlösning: Fiske med guide, boende och mat – skicka ett mejl.

Är ni intresserade av att medverka som partner eller utställare på Jonas i Sälen Game Fair? Hör av er till oss. Skicka ett mejl.

Jonas i Sälen Game Fair, Outdoor Summer Market, game fair sälen, jaktmässa sälen, fiskemässa sälen, Jonas Hunting, Jonas Fishing, Jonas i Sälen, Scandinavian Mountains

 Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter