Idag skrivs historia, igen

flygplats, Sälen Trysil Airport, Scandinavian Mountains Airport, Sälen, SITE, Jonas Persson, blogg, marknad, marknadsansvarig, Oscar Wilson Creative, Sälens by, Udd Landskapsarkitekter, Sälen i Världsklass, Bo Einarsson, airport

Flygplatsen

Hösten 2007 träffade undertecknad* Jonas Persson för första gången. Jonas ärende var att snabbt få hjälp med att ta fram en logotype till Sälen Trysil Airport. Vid den tidpunkten hade Jonas redan burit på idéen om en flygplats i några år. Nu tog idén fastare form. En första logotype ritades, ett prospekt togs fram samt idéskisser till såväl flygplatsterminal som övrig infrastruktur. Föregångaren till Destinationsbolaget, Sälen Turismintressenter, arbetade med projektet Sälen i Världsklass. Flera projekt drogs igång, bl.a ett gestaltningsprogram (Av Udd Landskapsarkitekter på uppdrag av Sälens Turismintressenter.) för hela Sälen, från Kläppen till Stöten inklusive Sälens by och den framtida flygplatsen. Bilden ovan: Första loggan för flygplatsen. Bilden nedan. Flygplatsen, hemvist för Sälenfjällen flygklubb.

flygplats, Sälen Trysil Airport, Scandinavian Mountains Airport, Sälen, SITE, Jonas Persson, blogg, marknad, marknadsansvarig, Oscar Wilson Creative, Sälens by, Udd Landskapsarkitekter, Sälen i Världsklass, Bo Einarsson, airport

2010 kom ett uppvaknande. SITE bildades, Sälen-Trysil-Idre-Engerdal. Fler och fler tog till sig och kunde se idéen med flygplatsen. 2013 nåddes en viktig milstolpe – MKB Miljökonsekvensbeskrivningen för flygplatsen gick igenom. Nu var grunden lagd, mycket av det tidsödande och tunga arbetet var gjort. Idéen fanns på plats, hade slagit rot – nu behövdes finasiering. Flera aktörer och intressenter tog ett steg fram. 2014 beviljades ett statligt investeringstöd på 250 miljoner. 2016 vann detaljplanen för flygplatsområdet laga kraft. I takt med att projektet har gått från klarhet till klarhet har initiativtagaren, entreprenören och flygentusiasten Jonas Persson kunnat fokusera mer på innehållet till nyttjarna av flygplatsen, d.v.s leverensen och upplevelsen hos våra gäster.

Utvecklig och kvalitet

Jonas i Sälen har fokuserat på utveckling och kvalitet. I Tandådalen så byggdes Tandådalens Wärdshus om med ny inredning. Menyn har också gjorts om och utvecklas ständigt. Våra hemlagade rätter innehåller många lokala råvaror. Vi bakar vårt bröd själva. Vi har lingon från Sälen, älg som Jonas skjutit själv i Sälen och vi är jätteglada att kunna erbjuda de goda ölen från Sälens Fjällbryggeri. Vi öppnade TD Lounge och O’Learys Tandådalen – och i år fortsätter nöjessatsningarna i Tandådalen! Mer info kommer.

Storstuga eller hotell?

Vi kan idag erbjuda boendealternativ för flera målgrupper. Framförallt har vi idealiskt boende för grupper och företag i Gattar storstuga men även såklart på Olarsgården hotell & restaurang.

Sälen Business center

För att höja kvaliteten och kunna möta efterfrågan har vi i år öppnat Sälen Business Center i Lindvallen. Över 2.400 kvadratmeter som inrymmer ett toppmodernt tvätteri, ett produktionskök, kontorslokaler med bl.a fullt utrustat konferensrum, lager mm. Här erbjuder vi företag att hyra, antingen en fast kontorsplats eller en virtuell plats.

Coworking

Kanske kan vi också få den snabbt växande coworking trenden att etablera sig i Sälen? Du får en kontorsplats, kaffe och entreprenörskompisar. I bästa fall kan du också dra nytta av kollegornas kompetens och deras kontaktnät. Det kallas för coworking och trenden sprider sig över hela landet. I Malmö finns United Spaces. I Karlstad är Innovation Park en mötesplats för företagare och startuppföretag. Göteborgsentreprenörer kan flytta in hos Entreprenörsgatan eller nyöppnade Kolgruvan. I Linköping samlas företagare hos Mindpark och DoSpace. Och i Sundsvall finns nyöppnade Grönborgs Coworking.

Här står tiden still

Mitt uppe i denna utveckling njuter vi av att tiden står still. På våra unika fäbodar: Lindvallens Fäbod, Östfjällets Fäbod och Lindalens Fäbod. Här hittar du en perfekt inramning och miljö för er konferens, högtid, bröllop eller vad nu kan vara. Jonas i Sälen går i täten när det gäller utvecklingen av besöksnäringen i Sälen. Sälen Business Center och driften av Olarsgården kan ses som allvarliga försök att öka åretrunt turismen. Vi tänker långsiktigt och strävar efter lokal förankring.

Välkommen till Jonas i Sälen!

Vill du vara med på vår resa? Vill du upptäcka och uppleva mer av Sälen och Sälenfjällen med oss? Hör av dig till oss:

* Undertecknad, Oscar Wilson, marknadsansvarig på Jonas i Sälen och bloggskribent mm. 2007 reklamchef på Skistar och då boende i Sälen med fru Susanna Udd som tagit fram Gestaltningsprogrammet för Sälen på uppdrag av Sälen Turismintressenter. Synpunkter, tips mm till vår blogg? Skicka ett mejl till Oscar.

Sälen Business Center, Sälen Business Class, Scandinavian Mountains, Jonas i Sälen, Jonas i Sälen Business Center, kontor, kontorsplats, företag, årets företagare, virtuellt kontor, office, office space, etablera dig i sälen, Sälen, Sälenfjällen

 

Konferens, kock i stugan, storstuga, Gattar, fjällkonferens, Jonas i Sälen

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter