Inför vintersäsongen 2017/2018

Tandådalens Wärdshus, afterski, afterski sälen, nattklubb, nattklubb sälen, nightclub, nöje, nöje sälen, restaurang tandådalen, Jonas i Sälen, Tandådalen, afterski band

I Tandådalen råder just nu en febril verksamhet. Snön har kommit, de sista anställningsintervjuerna med säsongspersonal hålls, det byggs, målas och fixas runtom i våra restauranger, barer, våffelstugor och caféer. 2017 är ett händelserikt år och vi har många stora nyheter kvar att bjuda på innan året är slut.

Störst påverkan för Sälen på lång sikt är nog att bygget av en ny flygplats har inletts. Läs mer om detta här. Jonas i Sälen som driver bl.a Tandådalens Wärdshus, TD Lounge och O’Learys Tandådalen har också utvecklat sin verksamhet. I Lindvallen har ett nybyggt Sälen Business Center på över 2.400 kvm tagits i bruk. Här finns produktionskök, ett toppmodernt tvätteri, kontorshotell, kontor mm. En av våra hyresgäster är Sälens Fjällbryggeri. Läs mer om Sälen Business Center här.

Under året har vi även tagit över driften av Olarsgården hotell & restaurang. Läs mer om Olarsgården här.

Vad händer i Tandådalen?

Till att börja med vill vi flagga för att vårt Julbord på Julafton och vår Nyårssupé med fest börjar sälja slut. Boka julbord här. Boka nyår här. Nyårsfirandet på O’Learys Tandådalen hittar du här. Boka här. Vi vill också passa på att rekommendera vår storstuga Gattar i Tandådalen. En idealisk, exklusiv stuga för större grupper och företag. Prisvärda söndag-torsdag samt enstaka vecka och torsdag-söndag finns kvar. Läs mer om Gattar här.

När öppnar vi?

Skistar öppnar anläggningen så snart de har bra backar att erbjuda. Följ oss på vår blogg och på Facebook så missar du inget. Vi öppnar Tandådalens Wärdshus och värmestugan Bakfickan när backarna öppnar. Förra året var längdskidspåret Kalven runt åkbart tidigt i november. Vi meddelar så snart det spåras.

TD Lounge smygstartar med att ha öppet fredagen den 17 november. Läs mer här.

När släpper ni afterskibanden?

Vi dubbelkollar de sista bokningarna och bekräftelserna. Vår ambition är att som vanligt erbjuda genuin afterski, fjällets bästa, alla dagar. Vi vet att våra, och era favoriter kommer i år också och vi jobbar som bäst med att fixa så att afterskin når nya höjder under kommande säsong. Inom kort presenterar vi nyheter och hela bandlistan. Följ oss på vår blogg och på Facebook för att få nyheterna först.

Nyheter inför säsongen?

När det gäller nyheter i skidområdet hänvisar vi till Skistar. Arbetet med att utveckla snöproduktionen fortgår oavbrutet. I år fokuseras parkåkningen till SkiStar Snow Park i Östra Tandådalen. Stora, sparade snöhögar har nyligen avtäckts och förutsättningarna med den snö som redan kommit gör att det ser lovande ut.

Vi arbetar just nu intensivt med ett par stora nyheter på Tandådalens Wärdshus. Större afterski, nattklubb…. Allt är inte klart att presentera men den som väntar på något gott….

Appropå gott. Vi kommer även presentera stora matnyheter inför denna säsong. Middag i stugan, halva priset… Nyfiken? Följ oss på vår blogg och på Facebook för att få nyheterna först.

Tips – Veckoprogrammet!

Vårt veckoprogram har blivit en succé. Förra säsongen postade det vi under måndagarna. I veckoprogrammet hittar du allt du behöver veta om vad som händer i Tandådalen men även tips om annat i Sälen. Vi har varit först med att rapportera när längdspår som Kalven runt öppnat. Vi gör reportage, t.ex en barnfamilj som åker Kalven runt med pulka. Vi berättar om våra afterski band. I programmet kan du hitta filmer från klassiska spelningar till skidurpor och annat kul. I veckoprogrammet hittar du tider, erbjudanden, barnaktivteter, tips och mycket mer. Missa inte veckoprogrammet. Följ oss på vår blogg och på Facebook för att få nyheterna först.

Har du förberett dig?

Allt vårt boende hittar du här. Vi hoppas på ännu en lång och härlig säsong. Kommer ni ihåg förra säsongen? När vi i Tandådalen hade mest snö i hela Skandinavien, inte en gång utan flera. En bra bit över en meter. Vi är ödmjuka inför vädrets makter. Vi vet att alldeles oavsett hur många minusgrader det blir så skall vi elda i brasorna, servera rykande varma kaffedrinkar och choklad med grädde. Frasiga våfflor, hemlagad husmanskost. Gott nybakat bröd och bullar. Vi skall köra afterski med pjäxdans och congatåg. Vi skall njuta goda drinkar och skön musik till sent, sent, sent. Vi skall heja, äta och heja igen på O’Learys Tandådalen, busa med Valle i Skidlandet och vi skall hålla på ända till de stora utomhusevenemangen, Påskens Utomhusafterski och den avslutande UtomhusHousen.

Välkommen till Tandådalen och Sälen i vinter!

 

lindvallens fäbod, lindvallen, dalahäst, café lindvallen, café sälen, fäbodcafé, våfflor lindvallen, barnaktivitet, våffelsstuga, sälen

Jonas i Sälen, årets företagare, Lindvallens Fäbod, boka stuga, boka boende, konferens, Tandådalen, Tandådalens Wärdshus, Sälen

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter