Nya medarbetare hos Jonas i Sälen

Jonas i Sälen, Olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, jobba hos oss, utbildning, nytt jobb, Dalarna, besöksnäringen, I Sälen Tvätt och Städ, Tandådalens Wärdshus, O'Learys Tandådalen

Måndag och tisdag, i dagarna två samlades ett stort antal bartenders, blivande bartenders, bagare, serveringspersonal, kockar, diskare och många fler för en första introduktion med en av Sälenfjällens stora arbetsgivare – Jonas i Sälen. Först samling och lite kaffe i väntan på en grillunch från Olarsgårdens kockar. Mycket är nytt, i år kanske mer än någonsin för många.

Nya i Jonas i Sälen ”gänget” är Olarsgårdens personal med bl.a Theres, restaurangchef och Tobias, kökschef. En del av säsongspersonalen som skall jobba på bl.a Tandådalens Wärdshus och O’Learys Tandådalen känner vi igen från förra året och vissa mer än så. Andra är helt nya. För någon är nästan allt nytt, jobbet, branschen och Sälen. Hos andra som är nya hos oss finns lång erfarenhet bl.a från våra konkurrenter/kompisar på fjället. Precis som det är för Skistar med sin stora säsongspersonal så kommer våra säsongare från runtom i landet. Från Karlskoga, från Hjo, från Göteborg. När man tittar på vart flera tidigare jobbat så hittar vi de flesta populära resmålen, Liseberg, Gotland, Hunnebostrand…

Medelåldern är låg och den ungdomliga entusiasmen vibrerar och går nästan att ta på. Man längtar efter att få börja, installera sig med kompisar i olika personalboenden, att snön och vintern skall komma.

I företaget finns även en del äldre medarbetare. Undertecknad, tillika marknadsansvarig på Jonas i Sälen, är över 50 och har hunnit med att ha jobbat på Skistar som åt ett par dussin andra arbetsgivare. En ung medarbetare men med lång erfarenhet är Fredrik Ekman. Fredrik håller i de flesta teoripassen under introduktionsdagarna. 11 säsonger i Sälen, 11 avklarade Vasalopp, det är så han håller räkningen.

Fredrik Ekman, O'Learys, O'Learys Tandådalen, Jonas i Sälen, Sälen, Sälenfjällen, Dalarna

Bilden ovan. Fredrik Ekman, chef på O’Learys Tandådalen. Över 10 år i Jonas i Sälen, mestadels innan O’Learys på Tandådalens Wärdshus.

Bemötande och säkerhet

Stort fokus under introduktionsdagarna ligger på säkerhetsfrågor. HLR utbildning och besök av tillsynsmyndigheter mm. Vi pratar också om hur vi bäst kan serva och bemöta er, våra kunder. Inte otippat blir användandet av mobiltelefon under arbetstid en stor och engagerande fråga.

Laganda och teambuildning

De första två introduktionsdagarna är också ett utmärkt tillfälle att börja bygga upp lagandan genom olika teambuilding aktiviteter. Förra året höll vi första introduktionen senare och tack vare den tidiga snön kunde vi då åka längd tillsammans till Lindalens Fäbod.

Från Sälens flyglats till Sälens Business Center

Detta år och inför denna säsong har vi utökat och utvecklat vår verksamhet på flera plan, inom flera verksamhet och på flera platser runtom i Sälen. En nödvändig del i att våra säsongsanställda skall känna sig delaktiga och se helheten är att faktiskt och fysiskt besöka de olika verksamheterna och platserna som ryms inom Jonas i Sälen. Vi kör helt enkelt en bussresa, i år från Sälens flygplats i väster till Sälen Business Center i öster.

Sälens flygplats, Sälen Trysil Airport, Jonas i Sälen, Dalarna, Tandådalens Wärdshus, Sälen Business Center, årets företagare

Bygget av flygplatsen har dragit igång. Några km bortom Hundfjället råder en febril verksamhet.

Sälens flygplats, Sälen Trysil Airport, Jonas i Sälen, Dalarna, Tandådalens Wärdshus, Sälen Business Center, årets företagare

Tandådalens Wärdshus, O'Learys, TD Lounge, afterski, nattklubb, Tandådalen, Bakfickan, Järnet, Kalven runt, Lindalen, Pulsen

Ett självklart stopp gör vi givetvis i Tandådalen. Här kollar säsongspersonalen in sina nya och nygamla arbetsplatser som Tandådalens Wärdshus, O’Learys Tandådalen, TD Lounge men även Bakfickan, Järnet, Pulsen och Lindalens Fäbod samt storstugan Gattar. Just i och omkring Tandådalens Wärdshus kommer flera nyheter i år som vi kommer presentera utförligare inom kort.

Tandådalens Wärdshus, O'Learys, TD Lounge, afterski, nattklubb, Tandådalen, Bakfickan, Järnet, Kalven runt, Lindalen, Pulsen

Sälen Business Center, tvätt, tvätteri, städ, I Sälen Tvätt och Städ, kontor, hyra kontor, Scandinavian Mountains, coworking, Jonas i Sälen

Jonas berättar om vårt nya Sälen Business Center. 2.400 kvm i Lindvallen som inrymmer en av våra stora verksamheter: I Sälen Tvätt och Städ. Jonas visar det toppmoderna tvätteriet. Här finns bl.a en kemtvätt anpassad efter de senaste nya och hårda miljökraven från EU. Maskinen i Sälen är den andra i Sverige så vi ligger i framkant i Sälen. Sälen Business Center inrymmer dessutom ett produktionskök, kontor, kontorshotell och mycket mer. En av våra hyresgäster är Sälens Fjällbryggeri. I lokalerna skjuder det av verksamhet. Vill du hyra en kontorsplats? Skicka ett mejl.

Sälen Business Center, tvätt, tvätteri, städ, I Sälen Tvätt och Städ, kontor, hyra kontor, Scandinavian Mountains, coworking, Jonas i Sälen

Jonas i Sälen, Olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, jobba hos oss, utbildning, nytt jobb, Dalarna, besöksnäringen, I Sälen Tvätt och Städ, Tandådalens Wärdshus, O'Learys Tandådalen

Tillbaka på Olarsgården blev det såklart även middag och mingel. Samtliga deltagare övernattade på Olarsgården och fick på så sätt, genom mat dryck och boende, bekanta sig med denna del av Jonas i Sälens många verksamheter. Ytterligare enheter som vi inte nämnt här är bl.a Lindvallens Fäbod och Östfjällets Fäbod.

Jonas i Sälen, Olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, jobba hos oss, utbildning, nytt jobb, Dalarna, besöksnäringen, I Sälen Tvätt och Städ, Tandådalens Wärdshus, O'Learys Tandådalen

De flesta platser inför säsongen är redan fyllda. Dock är vi alltid intresserade av att människor med driv, som vill lära sig, utvecklas och hugga i tillsammans med oss för att leverera en service i världsklass till våra gäster. Denna sida är inte helt uppdaterad men här hittar du mejladresser och formulär om du vill söka jobb hos oss: www.jonasisalen.se/jobb

För årets alla nyhter, följ oss fram till vintersäsongen på: www.jonasisalen.se/blogg

Jonas i Sälen, årets företagare, Lindvallens Fäbod, boka stuga, boka boende, konferens, Tandådalen, Tandådalens Wärdshus, Sälen

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter