Coworking trendar i Sälen

business center, Sälen, Jonas i Sälen, startup, coworking, office, kontor, kontorshotell, hub, workspace, community, networking, Scandinavian Mountains, gränslöst, Norge, Dalarna, företag, jobb

Det doftar från bryggeriet, humle, malt… tidig morgon och solen har knappt orkat upp ännu denna tidiga vinterdag i december. Vid en av lastbryggorna råder full aktivitet. Gods från när och fjärran lastas av. Inne i tvätteriet surrar maskinerna tyst. I köket slamrar kastruller och en trappa upp går skrivaren redan varm. Serverlamporna blinkar frenetiskt, inkommande mejl… det doftar nybryggt kaffe. Konferensrummet är bokat och det pratas lågmält från en grupp människor som fikar vid det stora, massiva träbordet som bryter mot lokalens övriga dominerande och påtagliga industrielement.

Är vi i Plagwitz, Hornstull, Islington, Greenpoint eller Williamsburg?

Nej, vi är en bit upp på fjället. På Sälen Business Center i Lindvallen. Detta är Dalarnas nya mötesplats för företagare, entreprenörer, startups, för innovativa människor som ser möjligheterna med att finnas på och verka i ett av Europas största och mest intressanta besöksområden – Scandinavian Mountains. Någonting har hänt i Sälen, husgrunder gjuts överallt, en ny flygplats är på gång som krymper avstånden alltmedan vår tid för jobb och fritid blir alltmer dyrbar.

Vision

Vi, Jonas i Sälen, tror på att det går att förena allt detta och utveckla till något bra. Receptet är långsiktighet, att gräva i och förädla det som finns i form av historia och tradition och våga bjuda in det nya, handgripligen, till något mer än en vision, tomma ord och power points. Vi bjuder in dig som företagare till Sälen Business Center, till över 2.400 kvm, med bästa läge i Lindvallen. Hos oss kan du hyra en virtuell kontorsplats – en coworking plats eller ett eget kontor. Eller boka vår konferenslokal.

Åre har länge varit en drivkraft och föregångare i fjällvärlden när det gäller att fånga upp människors och företags längtan att förena jobb och fritid, att fånga upp de som vägrar lägga livspusslet på en och samma plats, fånga upp de som ser att ett fondbolag eller en designbyrå lika gärna, eller hellre, kan sitta i fjällvärlden, långt från Stockholm. Vi gör ingen Åre. Sälen har alltid varit en motpol till Åre och så även i detta fallet. Till att börja med ligger vi mycket närmare Stockholm och Göteborg. Vårt närområde är Dalarna och det gränslösa med den nya gemensamma flygplatsen – Trysil, Oslo och Norge. Sälen har alltid stått för en bredd inom skid- och vinterturismen. Så gör även Sälen Business Center. Vi står inte och faller med index i några nischade branscher. I Business Center kan vi laga mat, baka bröd, brygga öl, tvätta kläder och linne… På denna solida grund välkomnar vi service och besöksnäringen, kommunikation, teknik och telekom, utbildning, juridik, ekonomi, finans, hantverk, design… utanför dörren ligger en av Europas intressantaste marknadsplatser med ca 4,8 miljoner gästnätter per år. Vid högsäsong under vintertid rör sig ca 100.000 personer dagligen i området.

Samarbete

I Sälen finns en lång tradition av samverkan och sammarbete företagare emellan. I destinationsbolaget Sälenfjällen är över 100 företag anslutna. På Sälen Business Center välkomnar vi och främjar samarbete. Ett illustrerande exempel är vår största hyresgäst, Sälens Fjällbryggeri som ingår i Gustavfamiljen.

Liknelserna är många mellan Jonas i Sälen och Gustavfamiljen. Båda driver bageri; Wärdshusets fjällbageri i Tandådalen (Jonas i Sälen) och Fjällbagarn i Lindvallen (Gustavfamiljen). Gustavfamiljen har sin populära Hemfjällsstuga. Jonas i Sälen har Lindvallens, Lindalens och Östfjällets Fäbodar. Båda driver restauranger. Gustav Grill vid foten av Gustavbacken – en populär restaurang och mötesplats vid en av Sveriges mest åkta och populäraste backar. Jonas i Sälen driver Tandådalens Wärdshus i foten av Stora backen Tandådalen med genuin afterski och Jonas i Sälen driver också bl.a Olarsgården, Pulsen och Lindalens Fäbod som ligger längs ett av Sveriges mest populära längdskidspår, Kalven runt. Det finns fler liknelser och vid första anblicken kan man tro att de är bittra konkurrenter.

Tvärtom är det vänskap och samarbete dem två emellan som präglat historien och som är strategin för framtiden. Självklart hittar du Sälens Fjällbryggeriers goda öl på Jonas i Sälens barer och restauranger och givetvis är mässölen på Jonas i Sälen Game Fair bryggd av Sälens Fjällbryggeri. Sälen växer som besöksmål och det investeras som aldrig förr, från Kläppen till Stöten. Det gäller att se om sitt eget hus men också samarbeta närhelst det går. Slaget står inte inom Sälen utan mot en alltmer krympande omvärld. När flygplatsen är klar är norra Europas största skidområde också en resort, en destination bland andra – i världen.

Samarbete, Coworking

Coworking konceptet ger nya möjligheter för både egenföretagare och entreprenörer att flytta från köksbordet hemma till en inspirerande och förhoppningsvis mer produktiv arbetsmiljö. Ett coworkingkontor erbjuder inte bara kaffe och wifi – utan förhoppningsvis också tillgång till andra entreprenörer och deras kontaktnät. På ett renodlat kontorshotell stänger man in sig på ett kontorsrum, här får du tillgång till en öppen miljö. Vi tror att många tar med sig sitt jobb från hemorten och lite halvdant försöker få någonting gjort i fjällstugan. Med ett virtuellt kontor på Sälen Business Center kan du istället växla upp din verksamhet, smidigare förena arbete och fritid och förhoppningsvis dra nytta av att ditt företag är representerat i Sälen och kan bygga nätverk med andra på Sälen Business Center.

Det större företaget som mycket väl kan etablera ett helt eget kontor i Sälen kan initialt också dra nytta av coworking konceptet. En virtuell kontorsplats är ett utmärkt första steg, för att sondera, bygga nätverk och som sedan enkelt kan växlas upp till en fast kontorsplats eller en etablering av filial. Coworking konceptet ger det stora företaget flexibilitet, sparar tid och resurser.

Jonas i Sälen erbjuder initialt två typer av kontor att hyra i Sälen Business Center.

  • En egen möblerad arbetsplats med internet/ WiFi, parkeringsplats, kaffe, städning, el, snöröjning, postfack och tillgång till mötes/konferenslokal 3 timmar/månad. 3.000 kr/månad.
  • Coworking – Virtuellt kontor, ej en fast plats utan tillgång till en arbetsstation inklusive postfack. Detta är den flexibla lösningen för dig som behöver ett kontor utan krav på en fast kontorslösning men vill slippa kostnader för ett kontor. 2.000 kr/månad.

Skicka en förfrågan via mejl. Du kan också ringa Jonas på kontorstid: 070 – 553 38 88

Framtiden

Som hyresgäst på Sälen Business Center är du med från början i Sälen när den nya flygplatsen är ett faktum och vi ser hävstångseffekten av densamma. Den fantastiska marknadsplatsen Sälen är inte given om du inte kan fånga upp kunder och potentiella kunder på ett bra sätt. Även här kan Jonas i Sälen hjälpa till. Redan idag kan Jonas i Sälen erbjuda unika miljöer och boende på strategiska platser runtom i Sälen där ert företag kan bjuda in kunder, arrangera demo dagar, konferenser och evenemang. Vi kan hjälpa er att arrangera en mingelkväll på TD Lounge, en weekend för ledningsgruppen med teambuildingaktiviteter på fjället, middag och övernattning i unik fäbodmiljö. Vi kan erbjuda Lindvallens Fäbod, där upp mot 50 kan äta i storstugan eller Lappkåtan med scen och bar där ni kan köra en egen afterski för ett par hundra gäster. Vi kan abonnera hela Olarsgården hotell och restaurang, beläget vid Sälfjällstorget i Lindvallen, för er och inbjudna kunder. Vi kan skräddarsy en lösning som passar just ert företag perfekt, med boende, aktiviteter, mat och dryck. I sann Sälenanda jobbar vi stenhårt på Sälen Business Center men det är först framför den öppna brasan på fäboden eller på skotersafarit, långt upp på kalfjället du upplever Sälens – och Jonas i Sälens fulla potential.

”The Shared Office Is Hotter Than Ever”

Coworking och delade kontorslösningar är hetare än någonsin enligt Forbes som uppskattar att över 1,2 miljoner redan arbetar på dessa platser. Trenden med coworking är en del i ett större skifte som sker inom industrin där kommersiella fastigheter upplever snabb förändring just nu och där coworking endast är toppen på ett isberg. Alltfler företag inser att de måste skapa och tillhandahålla engagerande och intressanta arbetsplatser där de anställda trivs och kan vara produktiva. Framtidens kontor handlar om kvalitet och flexibilitet. Sälen Business Center underlättar för att starta och etablera ett företag i Sälen, fjällen och Dalarna då vi inte jobbar med stora depositioner och långa, bindande hyreskontrakt. Ett nystartat, litet företag eller en ny, liten filial får ”huvudkontors service” och kan enkelt skalas upp eller ned. Lokaliseringen på fjället erbjuder och möjliggör en efterfrågad meningsfull och intressant fritid och livsstil för de anställda.

business center, Sälen, Jonas i Sälen, startup, coworking, office, kontor, kontorshotell, hub, workspace, community, networking, Scandinavian Mountains, gränslöst, Norge, Dalarna, företag, jobb

En attraktiv mix

Det kännetecknande för attraktiva coworking spaces i Sverige och kanske ännu mer runt om i världen är att platsen möjliggör möten, sjuder av liv, andas kreativitet . Närhet och tillgång till bl.a närproducerad mat är en självklarhet. Vi på Sälen Business Center är mycket stolta och glada över de hyresgäster vi redan kan presentera på den korta tid som fastigheten varit i bruk, lite mer än ett kvartal. Här hittar du Visit Dalarnas kontor. Visit Dalarna skall marknadsför och sälja Dalarna nationellt och internationellt och företräda regionens besöksnäring. Visit Dalarna skall driva utvecklingsfrågor i samverkan med företag och organisationer.

Svensk Fjällbevakning är ett bevakningsföretag auktoriserat av Länsstyrelsen som kan bedriva bevakning i hela landet.

Dalälva Ekonomi & Utbildning kan erbjuda allt från hjälp med att starta eget företag, biträde med bokföring och löneadministration, bokslut, årsredovisningar och deklarationer till utbildningar av olika slag.

Office IT Partner hjälper sina kunder med kostnadseffektiva IT- lösningar. Kommunicera effektivt, arbeta mobilt och säkert i en trygg IT-miljö med kostnadseffektiva hyrtjänster i molnet.

Akea bedriver verksamhet inom kabel, anläggning och jourverksamhet. Akeabs kabelverksamhet utför alla typer av uppdrag till alla typer av ledningsägare inom såväl total-, general- och utförandeentreprenader samt även drift- och underhålls entreprenader. Traditionella anläggningsarbeten och mindre vägbyggnationer. Vår jourcentral har bemanning dygnet runt – alla dagar. Våra vanligaste jouruppdrag berör kabelfel, fjärrvärme, fjärrkyla, gas, transport elgeneratorer eller liknade.

Q43-Company erbjuder fakturering, bokföring och löneadministration. Q43 redovisningskonsulter arbetar i det nya arbetslivet där redovisningsarbetet utförs hos oss, men vi har även möjligheten att vara flexibla och utföra arbetet hos er i era lokaler med våra system om det passar er bättre.

O’Learys Tandådalen ingår i Restaurang & Catering i Sälen AB. Restaurangen O’Learys Tandådalen är endast öppen under vintersäsongen men tack vare Business Center har man nu ett funktionsdugligt kontor året runt.

Sälenaktiviteter. Sälenaktiviteter bedriver skotersafari och skotertaxi vintertid. Sälenaktiviteter erbjuder även konferens-, och teambildingaktiviteter som isskulptering. Sälenaktiviteter driver också baden i Hundfjället och Tandådalen. Precis som för O’Learys har man nu ett funktionsdugligt kontor året runt tack vare Sälen Business Center.

Jetpak. Det finns transportföretag. Det finns problemlösare. Jetpak är det senare. Enkla, snabbast och mest precisa.

I Sälen Tvätt och Städ är ett av Jonas i Sälens stora och växande verksamhetsgrenar. Städs huvudsakliga uppgift är att utföra städtjänster till andra aktörer som är verksamma i Sälenfjällen. Kärnan i verksamheten är att leverera tjänsten avsyningsstäd och slutstäd till stugförmedlingar på avresedagar. Tvätten har helt nya lokaler i Sälen Business Center. Här finns bl.a marknadens senaste kemtvätt, anpassad efter de senaste nya och hårda miljökraven från EU. Maskinen i Sälen är den andra i Sverige så vi ligger i framkant på Sälen Business Center.

Sälens Fjällbryggeri. Håll utkik när det arrangeras bryggeribesök med provsmak och brewpub. Intressant och gott på samma gång. Det Sälenproducerade, närproducerade ölet under samma tak som våra coworking spaces kan göra många yuccies, freelancers och nomad workers gröna av avund i Berlin, Malmö, Seattle, New York, Linköping och Stockholm.

business center, Sälen, Jonas i Sälen, startup, coworking, office, kontor, kontorshotell, hub, workspace, community, networking, Scandinavian Mountains, gränslöst, Norge, Dalarna, företag, jobb

Fler hyresgäster är på väg in och vi kommer berätta mer om dem såväl om vad som händer på Sälen Business Center. Följ oss här på vår blogg: jonasisalen.se/blogg

business center, Sälen, Jonas i Sälen, startup, coworking, office, kontor, kontorshotell, hub, workspace, community, networking, Scandinavian Mountains, gränslöst, Norge, Dalarna, företag, jobb

Detta vackra skåp har en historia värd att berätta som vi återkommer till. En kreativ miljö på Jonas i Sälens kontor på Sälen Business Center där gammalt möter nytt, allmogestil möter industri.

konferens sälen, skidkonferens, fjällkonferens, boka konferens, konferens sälenfjällen, Jonas i Sälen, VIP kort, Tandådalen, storstuga sälen, Sälen, Sälenfjällen

Ovan, det stora bordet utanför konferensrummet. Vi återkommer med fler bilder från Sälen Business Center.

 

Sälen Business Center, Jonas i Sälen, afterwork, AW, öppet hus, Visit Dalarna, Dalarna, Sälen, Dalälva Ekonomi och Utbildning, Q43, Akeab, Svensk Fjällbevakning, Jetpak, Office IT-Partner, Sälens Fjällbryggeri, iSälen tvätt och städ, Tandådalens Wärdshus

Jonas i Sälen, årets företagare, Lindvallens Fäbod, boka stuga, boka boende, konferens, Tandådalen, Tandådalens Wärdshus, Sälen

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter