Fäbod feeling i Sälen

Lindvallens Fäbod, café, café lindvallen, café sälen, våfflor, våfflor lindvallen, våffelstuga lindvallen, våffelstuga sälen, fäbodar, Jonas i Sälen, Miri, raw food, kolbulle, Dalarna, öppen brasa, vedugn, Sälen, Dalaliv, afterski, aälens lugnaste afterski

Välkommen till Lindvallens Fäbod. Caféserveringen är öppen tisdag – lördag kl: 11.00 – 17.00. Du hittar entrén till Lindvallens Fäbod i skogsbrynet vid stora parkeringen alldeles nedaför Ski Lodge i Lindvallen.

Att besöka fäboden så här mitt i högsäsong är som att fly Sälen lite grand, fly stressen och alla måsten. Lindvallens Fäbod är en oas mitt i Lindvallen. Den dryga metern snö bäddar in uthusen, ladan, härbret och gärdsgårdarna som omger fäboden. Inne i storstugan är öppna brasan tänd på övervåningen och på vedspisen puttrar kokkaffet. Ibland eldar vi även i vedugnen och bakar bröd.

Lindvallens Fäbod, café, café lindvallen, café sälen, våfflor, våfflor lindvallen, våffelstuga lindvallen, våffelstuga sälen, fäbodar, Jonas i Sälen, Miri, raw food, kolbulle, Dalarna, öppen brasa, vedugn, Sälen, Dalaliv, afterski, aälens lugnaste afterski

Denna vintersäsong jobbar Miri Åhn de allra flesta dagarna i caféet, dock ej lördagar. Miri har förflutet från Sälen, från Kebnekaises fjällstation och har bl.a rest i Peru. Miri har tidigare jobbat på Systrarna Voltaires bageri i Stockholm och på Kopparhatten i Falun. Miri är rawfoodentusiast och matinspiratör och föreläser bl.a på Folkhögskolor.

Rawfood är matlagning av frön, nötter, bär, frukt , alger, grönsaker, baljväxter – allt som är fritt från gluten, laktos, socker och animaliskt protein. För att inte förlora näringsämnen och enzymer värms inte råvarona högre än 42 grader. Rawfood kräver en hel del förberedelser så det är osäkert hur mycket av det vi hinner se på fäboden i vinter. Miri bakar bröd vissa dagar på fäboden och ambitionen är även att kunna erbjuda vår populära kolbulle. OBS! Vi kan inte garantera vad vi har att erbjuda en viss dag utan kom förbi, följ oss på facebook och läs våra veckoprogram. Vi kommer även försöka hinna lägga ut t.ex tunnbrödsbakning i Sälen 360 kalendern så håll utkik även där. Vi försöker även besvara era frågor på facebooksidan.

Vill du veta mer om Miri och hennes matlagning kan du läsa ett reportage från magasinet Dalaliv här.  (Dalaliv april 2016)

Lindvallens Fäbod, café, café lindvallen, café sälen, våfflor, våfflor lindvallen, våffelstuga lindvallen, våffelstuga sälen, fäbodar, Jonas i Sälen, Miri, raw food, kolbulle, Dalarna, öppen brasa, vedugn, Sälen, Dalaliv, afterski, aälens lugnaste afterski

Lindvallens Fäbod öppet tisdag – lördag kl: 11.00 – 17.00

Alltid på Lindvallens Fäbod. Nygräddad våffla med grädde och hjortronsylt gjord på bär från Sälenfjällen.

Köp med det perfekta pysslet hem till stugan.

Vi erbjuder ett alternativ i det rika utbudet i Sälen och Lindvallen. Vi erbjuder en unik, rogivande miljö. Lite Dalarna i Sälen. Vi har fullständiga rättigheter och på fäboden kan du avnjuta en Sälenöl framför öppna brasan eller kanske dela på en flaska vin.

HITTA HIT

Lindvallens Fäbod, Lindvallen, SkiLodge, Experium, Jonas i Sälen

Kommer du gående kan du gå in till fäboden från flera håll. Med bil parkerar du på stora parkeringen vid ICA Lindvallen eller på andra sidan vägen på parkeringen för längdskidspåren. Lindvallens Fäbod ligger inbäddad i skogsdungen omgärdad av ett gärdsgårdsstaket. Nedan ser du entréportalen vid parkeringen nedanför Ski Lodge.

Lindvallens Fäbod, Lindvallen, Ski Lodge, Experium, Snötorget, Gunde spåret, ICA Lindvallen, Jonas i Sälen, aktiviteter lindvallen


Boka Lindvallens Fäbod för företag, konferenser, högtider och bröllop.

bröllop sälen, häst och vagn, häst och släde, Lindvallens Fäbod, Jonas i Sälen, catering lindvallen, högtid sälen, fjällkonferens, skidkonferens, sälenfjällen

Du kan alltid boka Lindvallens Fäbod för konferens och högtid. Fäbodens storstuga 50 sittande, Lappkåtan 120 sittande. Passa på – samma priser som förra säsongen!

Lindvallens Fäbod, mitt i Lindvallen, café och lunch vinter, vår och sommar. Följ oss på Facebook för aktuella öppettider och erbjudanden. Jonas i Sälen, Tandådalens Wärdshus, Tandådalen, Lindvallen, Sälen, Lindvallens Fäbod, Gattar, Jonas i Sälen Game Fair


Lindvallens Fäbod – Storstuga

Meny 1:

3 rätters middag 895: -/person exkl. moms

2-rätters middag 795: -/person exkl. moms

 • Förrätt: Mustig skogssvampsoppa i eget bröd toppad med baconcrisp och örtcrème 
 • Varmrätt: Jonas i Sälen plankan – kyckling och fläskkött, 2 sorters sås, potatisgratäng och ugnsbakad potatis, 2 sorters sallad, bröd och smör
 • Dessert: Chokladkaka med hjortrongrädde från Sälen
 • Dryck: Välkomstdrink, 3 öl/vin, kaffe, avec

Minimum 20 personer


Meny 2:

3 rätters middag 895: -/person exkl. moms

2-rätters middag 795: -/person exkl. moms

 • Förrätt: Frasig fäbod-bruschetta med najad lax från Siljan på cube sallad med ripplad honungsvinegrette. 
 • Varmrätt: Långkok på helt högrev som sedan grillas med potatisgratäng, smör- och persiljestekta kantareller och spetskål.
 • Dessert: Pannacotta med ljummen honungssås
 • Dryck: Välkomstdrink, 3 öl/vin, kaffe, avec

Minimum 20 personer

KONTAKTA OSS


Jonas i Sälen, Lindvallens Fäbod, fjällkonferens, konferens, dagkonferens, upplevelsemiddag, storstuga, Gattar

Lindvallens Lappkåta

Optimalt för grupper mellan 50-300 personer

 • Mellan 50-125 personer får plats att sitta och äta inne i kåtan.
 • Upp till 300 personer Afterski

Brasserade: Välkomstdrink Sälen Gluhwein

 • Förrätt: Soppgök med krämig skogsvampsoppa serverad i hembakat bröd
 • Varmrätt: ”Brasserade med tillbehör” Köttet grillas av gästen själv på liten bordsgrill som drivs med glödande kol. Älgkött ifrån Sälen uppskuret i tunna skivor, potatisgratäng, sallader, olika såser, smör och bröd.
 • Dessert: Krämig chokladkaka med hjortronmousse från Sälenfjällen

3 rätters Brasserade inkl. välkomstdrink 495: -/person exkl. moms

2 rätters Brasserade inkl. välkomstdrink 395: -/person exkl. moms

KONTAKTA OSS


Stora Grill buffén: Kycklinglår, högrev, fläskkarré, varmrökt lax, 4 olika sorters såser, 2 olika sorters potatis, 3 olika sorters sallader, rostad majs, bröd och smör. Pris: 295: -/person exkl. moms.

KONTAKTA OSS


Kocken grillar Jonas i Sälen burgare: Högrev med hembakat hamburgerbröd med tillbehör.

Pris: 195: -/person exkl. moms. 


KONTAKTA OSS

Dryck Lappkåtan: Något dryckespaket måste alltid förbokas

 • Lilla dryckespaketet: 2 öl/vin + kaffe 159: -/exkl. moms
 • Mellan dryckespaket: 2 öl/vin + kaffe + avec 259: -/exkl. moms
 • Stora dryckespaket: 3 öl/vin + kaffe + avec 299: -/ exkl. moms
 • Afterskipaket: 3 dryckesbiljetter/person 149: -/exkl. moms (gäller öl, Vin, cider, jägershots, alkoholfria alternativ)

Dryckespris i baren efter förbokat paket: 

 • Öl/vin/jägershots i baren 49: -/ exkl. moms
 • Vid fri bar kostar öl/vin/jägershots 39: -/st exkl. moms

Priserna bygger på minimum 50 personer. Är gruppen mindre än 50 personer ändras priset något. I Lindvallens Lappkåta tillkommer en uppstarts/värme avgift på 3000: – exkl. moms

KONTAKTA OSS


Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter