Fjällhotell och en av Dalarnas bästa restauranger

fjällhotell, restaurang sälen, olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, restaurang dalarna, Dalarna, hotell dalarna, Sälenfjällen, White Guide, hotellrum, Jonas i Sälen, mars, sommar, vår, Lindvallen

Centralt beläget med gångavstånd till Sälfjällstorget och Lindvallens rika utbud av nöjen och service ligger Olarsgården hotell och restaurang. I knappt ett år har hotellet drivits i ny regi av Jonas i Sälen med Elin Gaustad vid rodret. Vi har inte gjort någon grundlig summering men oj vad vi gläds åt att gamla gäster hittar tillbaka till såväl hotellet som restaurangen och vi gläds åt att detta är både privatgäster och företag från Sverige och längre bortifrån. Vi gläds också åt alla nya gäster som upptäcker vårt hotell och vår restaurang.

Olarsgårdens läge är idealiskt oavsett om du bor här nu på vintern eller under barmarkssäsongen. På vintern finns längdspåren runt knuten och backarna är en kort promenad bort. På barmarkssäsongen cyklar och vandrar du ända fram till hotellet från de olika leder som korsar området. På promenadavstånd har du även Lindvallens Fäbod med dess unika Dalamiljö och för dig som behöver alla tänkbara resurser för konferens och företagande i Sälen så ligger även nya Sälen Business Center på behagligt promenadavstånd.

Men egentligen, varför lämna hotellet. Här finns bastu, här finns en skön lounge med öppen brasa, sköna rum att dra sig undan i och vår restaraurang där du kan äta allt från en bastant frukost, till lunch och middag. Vår a la carte restaurang har fått mycket beröm och lovord. Vi gläds åt att vara en av Dalarnas och Sälenfjällens White Guide listade restauranger och vi gläds åt att nya såväl som stamgäster upptäcker vår ständigt förändliga meny såväl som våra klassiker som du alltid hittar hos oss som t.ex Fjälltoasten och Raggmunken.

Olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, restaurang sälen, restaurang lindvallen, white guide, boka bord, öppet sälen, öppet lindvallen, jonas i sälen, olarsgården restaurang

Fjälltoasten har en egen alldeles speciell plats i såväl Olarsgårdens som Jonas i Sälens historia. Jonas Persson a.k.a Jonas i Sälen är inte bara entreprenör och företagsledare utan även kock. 1980 gjorde Jonas sin andra säsong i Sälen – just på Olarsgården som vi den tiden var ett pensionat. Jonas var med och drog igång restaurangen på hotellet och ett avtryck från den tiden är Fjälltoasten. Jonas tog den populära Seglartoasten från Sandhamn och förädlade till Olarsgårdens Fjälltoast – en rätt du finner än idag på vår meny.

Olarsgården, olarsgården restaurang, olarsgården hotell, White Guide, a la carte, restaurang lindvallen, restaurang sälen, boka bord, middag lindvallen, Jonas i Sälen

Inte igår men väl i Mora Tidning 10/1 2018.

fjällhotell, restaurang sälen, olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, restaurang dalarna, Dalarna, hotell dalarna, Sälenfjällen, White Guide, hotellrum, Jonas i Sälen, mars, sommar, vår, Lindvallen

Här i loungen på Olarsgården hittar vi inte bara hotellgäster. Många väljer att äta frukost hos oss (kontakta oss gärna i förväg) frukostbuffé 08.00 – 10.00. Andra väljer att ta en fika eller något från baren på väg till eller ifrån dagens nästa ärende eller äventyr. I loungen finns en braskamin. sällskapsspel och sköna sittplatser.

Boka ditt rum redan idag. Ring 0280 – 210 29. Vi har rum kvar under skidsäsongen – passa på innan det blir helt fullbokat. Surfa runt på www.olarsgården.se och boka ditt rum, eller ring oss.

fjällhotell, restaurang sälen, olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, restaurang dalarna, Dalarna, hotell dalarna, Sälenfjällen, White Guide, hotellrum, Jonas i Sälen, mars, sommar, vår, Lindvallen

MARSSPECIAL

Vecka 10 – 12, söndag-torsdag.

Förläng vintern genom en fjällsemester på Olarsgården.

Fyra nätter med fyra middagar och frukost.

Pris från: 4 495 kr/person

RING OCH BOKA PÅ 0280-210 29

konferens sälen, fjällkonferens sälen, hotell sälen, hotell dalarna, Olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, konferenshotell, Siljan, Dalarna, fjäll, Jonas i Sälen

KONFERENS PÅ OLARSGÅRDEN

Klart du ska konferera i fjällen! Ta med dig kollegorna eller dina bästa kunder till Olarsgården och slå er ner vårt konferensrum som rymmer upp till 50 personer. Behövs fler lokaler går det även att utnyttja vår restaurang eller vårt ”vardagsrum” med soffor, sprakande brasa och fjällutsikt.
Här har ni allt ni behöver för att svetsa ihop gänget, utvärdera eller blicka framåt. Hos oss kan du lägga din dagskonferens eller konferens med övernattning.

Nyhet! Nu kan vi även erbjuda konferensgäster att boka toppmodern konferenslokal i vårt nya Sälen Business Center en dryg km från Olarsgården.

Hör av er till oss så hjälper vi er att sy ihop ett uppskattat aktivitetsprogram, beroende på säsong. Vi kan Sälen och dess omnejd, och tipsar gärna om vilka skidbackar som passar allt ifrån nybörjaren till den erfarne. Vi har stenkoll på var de vackraste vandringslederna går och tror vi har en aning om var gammelgäddan egentligen vilar om ni vill greppa tag i fiskespöt. Lägg till en unik upplevelsemiddag på Lindalen, Lindvallens eller Östfjällets Fäbod. Läs mer här.
Vår personal i köket ser under dagen till att era smaklökar blir tillfredsställda, genom att servera fika, lunch och/eller middag anpassat efter ert behov.

Konferensrummet är utrustat med whiteboard, projektor, fritt wi-fi och ljudanläggning.

Nyhet! Nu kan vi även erbjuda konferensgäster teambuildingaktiviteter, t.ex 5-kampsbana på Lindvallens Fäbod en dryg km från Olarsgården.

För att boka eller få mer info ring 0280 – 210 29 eller fyll vårt formulär så kontaktar vi er.

KONTAKTA OSS

Hyr hela Olarsgården!
Hyr hela Olarsgården i Sälen med 54 bäddar som din egen storstuga! 20 charmiga rum, bra konferensmöjligheter, underbar matsal och ett mysigt vardagsrum. Och det bästa av allt, frukostvärdinna, serveringspersonal, kock, bartender, ja all tänkbar service ingår.

KONTAKTA OSS

fjällhotell, restaurang sälen, olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, restaurang dalarna, Dalarna, hotell dalarna, Sälenfjällen, White Guide, hotellrum, Jonas i Sälen, mars, sommar, vår, Lindvallen

Dags att fira något?
Om ni vill fira något speciellt, bröllop, dop eller andra högtidsdagar – slå oss en signal så hjälper vi er fram till en mysig och smakrik upplevelse hos oss. Ring oss på 0280-210 29!

KONTAKTA OSS

jobba hos oss, olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, jobba i sälen, nytt jobb, sök jobb, hotell sälen, hotell dalarna, restaurang sälen, Jonas i Sälen, Lindvallen

Välkommen till oss på Olarsgården!

Du följer väl och läser vår blogg: jonasisalen.se/blogg

Vi är Sälens största blogg. Vi skriver mer eller mindre dagligen året runt med färska nyheter, nytagna bilder och filmer. Över 10.000 unika besökare läser oss varje månad. Under vintersäsong ligger huvudfokus på veckoprogrammen och vårt rika utbud i Tandådalen men i programmen och i andra blogginlägg hittar du självklart nyheter och erbjudanden även från t.ex Olarsgården och Lindvallens Fäbod. Under barmarkssäsongen flyttas fokus mer mot Lindvallen även om du som sagt kan få läsa allt från senaste nytt om flygplatsen till, fisketips eller nyheter från Sälen Business Center t.ex. Kontakta gärna vår bloggredaktion med tips, nyheter, bilder och filmer. Skicka ett mejl.

lindvallens fäbod, lindvallen, dalahäst, café lindvallen, café sälen, fäbodcafé, våfflor lindvallen, barnaktivitet, våffelsstuga, sälen

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter