Tandådalens Hjältar

kalven runt, lindalens fäbod, lindalen, snödjup, skidspår, skidspår sälen, Tandådalen, tandådalens wärdshus, Jonas i Sälen, väder sälen, väderrapport sälen

Vi har ingen tavla med månadens och säsongens anställd på Tandådalens Wärdshus men det är kanske dags att skaffa det nu. Kandidaterna är många när vi börjar summera årets säsong. Tidigare år har vi haft medarbetare som räddat livet på gäster som satt i halsen och vi har hittat och återfört bortsprugna hundar och mycket mer. Internt har vi såklart bra koll även om vi fortfarande inte riktigt vet hur man bär sig åt för att kunna servera x antal drinkar på Utomhusafterskin eller när egentligen vissa vilar då de alltid anmäler sig som frivilliga när vi måste kasta om i schemat eller när någon tyngre och tuffare uppgift skall utföras. Ni känner säkert igen det från era egna arbetsplatser.

Hursomhelst, i år går det inte att undvika Isac H, för er gäster känd bl.a som DJ uppe på TD Lounge och från baren på Tandådalens Wärdshus. Känd för nästan hela svenska folket blev han söndagen den 4:e mars – inte över en natt men väl över en dag – då Isac genomförde Vasaloppet, från Berga by i Sälen till målet i Mora. Och detta trots att han aldrig åkt längdsskidor tidigare, och med en bra tid i mål dessutom!

Isac Hammarbäck klarade av Vasaloppets nio mil utan att någonsin ha stått på ett par längdskidor. Detta till kompisens Morgan Ahlgrens stora förtret som tvingades äta upp sin mössa…

Lindalens Fäbod, Lavskrika, Kalven Runt, längdspår, skoter, skoterutflykt, skoterled, fika, café

Denna vecka har vi haft problem med skotertransporterna ut till Lindalens Fäbod. Det är för varmt helt enkelt och den packade skoterleden ger vika här och där. Våra tre fäbodar: Lindvallens Fäbod, Östfjällets Fäbod och Lindalens Fäbod är levande fäbodar lika mycket som de är en våffelstuga, en vildmarksrestaurang eller ett café. Lindvallens Fäbod är inte ett café vilket som helst på Storgatan i stan. Vi kokar kaffet på vedspisen, mal kaffebönorna i en fin, gammal kvarn och på sommaren när vi har djur på fäboden kan något av djuren bli sjukt t.ex. I Lindalen är det framförallt läget ute i vildmarken och väderförhållanden som kan ställa till det. Nästan ingen mobiltäckning. Ingen el eller rinnande vatten. På Lindalens Fäbod gräddar vi våfflorna på gasspis och vi håller värmen med den vedeldade kaminen. Likaså på Östfjällets Fäbod finns ingen el eller rinnande vatten. Det är också det som är en stor del av tjusningen, vi uppskattar det och vi är glada att så många gäster uppskattar det även om det då och då händer att vi t.ex tvingas stänga trots att vi annonserat öppet.

Imorse diskuterade vi med Gabriel Idhén hur vi skulle göra. Gabbe har stått i Lindalens Fäbod Café många dagar denna säsong och även förra säsongen. På bilden nedan har vi Gabbe till vänster och Christofer från Sälenaktviviteter till höger. Christofer är säkert också ett kännt ansikte för många av er ute vid Lindalens Fäbod då han ofta kör som guide på 2-timmars skotersafari ut till Lindalen.

Tillbaka till rubriken, vi diskuterade med Gabbe hur vi skulle göra idag. Ut till fäboden skulle säkert gå bra att komma då snön är hårdare på morgonen, men hur får vi hem skotern, skotersläden och lite matvaror mm? Rätt som det var så var Gabriel borta. Han hade tagit ett eget beslut att gå ut till Lindalen för att öppna upp våffelstugan. I skrivande stund får jag ej tag i Gabbe på mobilen så jag kan inte bekräfta om vi har öppet. Ni som funderar på att åka Kalven runt, stanna gärna till hos Gabbe om han har öppet för en fika. Kom ihåg vi tar ej kort. Endast Swish och kontanter. Rapportera gärna spårstatus till oss på mejl eller på skidspar.se

Välkommen till Lindalens Fäbod våffelstuga, öppet 10.30 – 15.00 (med reservation för ändringar)

Lindvallens Fäbod är stängd för säsongen. Vi öppnar igen i samband med Jonas i Sälen Game Fair – Outdoor Summer Market 2-3 juni och sedan sommaröppnar vi måndagen efter midsommar. Fäbodarna kan bokas för konferens, upplevelsemiddag för grupper och företag, högtider och bröllop.

KONTAKTA OSS

 

Lindalens Fäbod, Kalven runt, Lindalen, middag sälen, konferens sälen, Jonas i Sälen, upplevelsemiddag, unika matsalar, Sälenfjällen, fäbodar sälen, högtid sälen, bröllop sälen, party sälen, brasseradé sälen

En upplevelsemiddag på Lindalens Fäbod med skotertransport ut på fjället och tillbaka är något av det häftigaste du kan uppleva i Sälen. Exklusivt är det också men inte sett till pris utan att ni behöver vara en grupp eller ett företag. Minimum 12 personer, idealet någonstans mellan 20-30 betalande personer. Det är fortfarande massor av snö i Sälen, kring 130 cm och så länge vi kan köra skoter ut till Lindalens Fäbod så kan ni boka fäboden som kvälls/vildmarksrestaurang.

Boka nu till förra säsongens priser!

En av Sälens häftigaste ”restaurang” upplevelser ligger långt ut i fjällskogen. Här ute vid Lindalens Fäbod finns varken el eller rinnande vatten. Fäboden värms upp av den vedeldade kaminen. Lindalens Fäbod stuga är uppförd på gammal fäbodmark med anor från 1734. Dagtid under vintern besöks fäboden, som då är våffelstuga, av mängder av längdskidåkare och även av grupper från Sälenaktiviteters skotersafari. Besökarna fascineras av den vackra platsen – vi är långt bortom liftar och trafikerade vägar. När mörkret och kvällen kommer blir här ännu mer magiskt. Ljudet från fjällskogen, tystnaden, skänker ro.

Middag Lindalens Fäbod Brasseradé – En unik matupplevelse i vildmarken

Middag Lindalens Fäbod Brasseradé är en unik upplevelse och idealisk för företag och grupper upp till 36 personer. Här har vi hållit allt från bröllopsmiddag, konferensmiddag och högtider. Tag med gruppen på en unik matupplevelse. Vi tar endast emot bokade grupper. Minimum ca 12 personer. Uppsamlingsplats vid Hundfjället eller Tandådalen, enligt överrenskommen tid. Transport skotersläde, tar ca 15-20 minuter.

Lindalens Fäbod, konferens i Sälen, konferens, upplevelsemiddag, fäbodmiddag, Kalven Runt

Boka nu till förra säsongens priser!

Lindalens Fäbod, Kalven runt, Lindalen, middag sälen, konferens sälen, Jonas i Sälen, upplevelsemiddag, unika matsalar, Sälenfjällen, fäbodar sälen, högtid sälen, bröllop sälen, party sälen, brasseradé sälen

Middag Lindalens Fäbod Brasseradé – En unik matupplevelse i vildmarken

  • Välkomstdrink: Sälen Gluhwein
  • Förrätt: Soppgök med krämig skogssvampsoppa serverad i hembakat bröd
  • Varmrätt: Brasseradé med tillbehör: Köttet grillas av gästen själv på liten bordsgrill som drivs med glödande kol. Älgkött ifrån Sälen i tunna skivor, potatisgratäng, sallader, olika såser, smör och bröd.
  • Dessert: Krämig chokladkaka med hjortonmousse med hjortron från Sälenfjällen

Brasserademiddag inkl. skotertransport 895: -/person exkl. moms. 

Välj mellan:

  • Lilla dryckespaketet: 2 öl/vin + kaffe 159: -/exkl. moms
  • Mellan dryckespaket: 2 öl/vin + kaffe + avec 259: -/exkl. moms
  • Stora dryckespaket: 3 öl/vin + kaffe + avec 299: -/ exkl. moms

KONTAKTA OSS

Fler Vildmarksrestauranger & Upplevelsemiddagar i Sälen. Boka nu till förra säsongens priser!

Östfjällets Fäbod, konferens, boende, Jonas i Sälen, bröllop, äventyrskonferens, fäbod, upplevelsemiddag, Dalarna, älgjakt

Ovan, Östfjällets Fäbod, dukat för Dalamiddag. Läs mer här.

bröllop sälen, häst och vagn, häst och släde, Lindvallens Fäbod, Jonas i Sälen, catering lindvallen, högtid sälen, fjällkonferens, skidkonferens, sälenfjällen

Lindvallens Fäbodmiddag, läs mer här. Högtid & Bröllop, läs mer här.

Jonas i Sälen, konferens i Sälen, Lindvallens Fäbod, Gattar, storstuga, dagkonferens, boende, Lindalens Fäbod, jakt, fiske, Dalarna

Fest på gång i Lindvallens Fäbod Lappkåta. Läs mer här.

GRUPPER & FÖRETAG, BOKA EN UPPLEVELSEMIDDAG PÅ FÄBOD

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter