Hjortron

Fjällhotell, Lindvallens Fäbod, Olarsgården hotell och restaurang, Olarsgården, restaurang sälen, fäbocafé, café, caféservering, Sälen, Dalafjällen, hotellrum, Dalarna, barnaktiviteter, familjesemester, familjerum, lunch sälen, Jonas i Sälen, hjortron, hjortron dalarna, hjortron sälen, hjortron fjällen, hjortron 2018

Vi får många frågor om hur det ser ut med hjortron i år. Det ser inte ute att bli ett lika bra år som förra året även om det nu finns hjortron i Sälen. Hjortron rapporterna har hitintills främst kommit från norra Sverige. Vi har fått in rapporter om bra med hjortron från t.ex Grövelsjön och Gördalen norr om Sälen och från trakterna kring Mora och Älvdalen. I Sälenfjällen finns hjortron som nu börjar bli riktigt mogna även om det som sagt inte blir ett rekordår.

På många platser är det också alldeles för torrt på myrarna så hjortronen torkar bort. Lokalt kan det skilja ganska mycket beroende på hur mycket regn som kommit från åskvädren. Tipsa oss gärna på mejl. Ni behöver givetvis inte avslöja era ”gömmor av skogens guld” men kanske ge en fingervisning om väderstreck och kanske en fin bild. 🙂

Fjällhotell, Lindvallens Fäbod, Olarsgården hotell och restaurang, Olarsgården, restaurang sälen, fäbocafé, café, caféservering, Sälen, Dalafjällen, hotellrum, Dalarna, barnaktiviteter, familjesemester, familjerum, lunch sälen, Jonas i Sälen, hjortron, hjortron dalarna, hjortron sälen, hjortron fjällen, hjortron 2018

Vi på Jonas i Sälen har precis fått en laddning av skogens guld, bilden ovan. Nu skall det kokas sylt i köket på Sälen Business Center som vi sedan har under säsongen bl.a på Lindvallens och Lindalens Fäbod.

Foto: Sven Bogg

Fjällhotell, Lindvallens Fäbod, Olarsgården hotell och restaurang, Olarsgården, restaurang sälen, fäbocafé, café, caféservering, Sälen, Dalafjällen, hotellrum, Dalarna, barnaktiviteter, familjesemester, familjerum, lunch sälen, Jonas i Sälen, hjortron, hjortron dalarna, hjortron sälen, hjortron fjällen, hjortron 2018

Vill du njuta av hjortron i Sälen idag så rekommenderar vi ett besök på Lindvallens Fäbod Café. Lindvallens Fäbod är öppet måndag till lördag kl: 10-16. Läs mer här. På Lindvallens Fäbod serverar vi nygräddad våffla med grädde och hjortronsylt på bär från Sälenfjällen.

Lindvallens Fäbod, våfflor, café, fäbod, fäbodcafé, Lindvallen, Jonas i Sälen

Fler sätt att njuta av hjortron i Sälen även om det inte är från bär från Sälenfjällen är vår fördrink ”Bubblande hjortron” på Olarsgården som är gjord på bl.a hjortronlikör.

Plocka hjortron är en klassisk och för många självklar aktivitet i fjällen sommartid. Vi på Jonas i Sälen kan även erbjuda och rekommendera en rad andra aktiviteter i för dig som är i Sälen nu på sommaren.

Sommarinformation från Jonas i Sälen, läs mer här.

 Summer information – read more

 

Följ oss för nyheter och erbjudanden under sommaren och året runt: www.jonasisalen.se/blogg

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter