Härliga höst

Träningsläger, clinics, hotell, hotell sälen, storstuga, Gattar storstuga, evenemang, förening, konferens, Vasaloppet, cykel, löpning, hund, hundklubb, Lindvallens Fäbod, Jonas i Sälen, Olarsgården, Sälen Business Center, tech bolag, innovation, tech hub, tech spaces, coworking, coworking spaces, tech Dalarna, nätverk, office, kontor, kontorsplats, företag, företagande, företag Sälen, företag Dalarna, Jonas i Sälen, business class, flygplats, Scandinavian Mountains, leuisure, work, Dalarna, Sälen, frukostmöte, företagarfrukost, möte, mötesplats, Sälen Dog Adventure Hike, vandra med hund, hotell olarsgården, husdjur tillåtet, Sälen Hund och aktivitet, draghundar, hundspann, Jonas i Sälen Game Fair, outdoor summer market, hundar, hund sälen,

Vilken händelserik hösthelg i Sälenfjällen! Vi inledde redan på fredag morgon med ett frukostmöte på Sälen Business Center där vi bl.a lyssnade till Jonas Bauer från Skistar som berättade om vintersäsongens alla nyheter. Vi lyssnade till Maggie Grundén som berättade om sitt nya konsultföretag med verksamhet i Sälen, DewillUp. Vi lyssnade också till Marie Lindkvist som berättade om sitt nya företag Arbetsgivarhjälpen. Ett drygt 50 tal åt frukost och minglade denna tidiga fredagmorgon. Mycket mer spännande nyheter om Sälen Business Center kommer, Sälen Business Center: Winter, Summer, Leisure, Business.

Läs mer om Sälen Dog Adventure Hike, gäddfisketävlingen Sälen Lima Pike Open höst och mycket mer längre ned.

Frukostmöte Sälen Business Center

Träningsläger, clinics, hotell, hotell sälen, storstuga, Gattar storstuga, evenemang, förening, konferens, Vasaloppet, cykel, löpning, hund, hundklubb, Lindvallens Fäbod, Jonas i Sälen, Olarsgården, Sälen Business Center, tech bolag, innovation, tech hub, tech spaces, coworking, coworking spaces, tech Dalarna, nätverk, office, kontor, kontorsplats, företag, företagande, företag Sälen, företag Dalarna, Jonas i Sälen, business class, flygplats, Scandinavian Mountains, leuisure, work, Dalarna, Sälen, frukostmöte, företagarfrukost, möte, mötesplats, Sälen Dog Adventure Hike, vandra med hund, hotell olarsgården, husdjur tillåtet, Sälen Hund och aktivitet, draghundar, hundspann, Jonas i Sälen Game Fair, outdoor summer market, hundar, hund sälen,

Jonas Bauer, Skistar, talar inför stor publik på Sälen Business Center.

Sälen Business Center, tech bolag, innovation, tech hub, tech spaces, coworking, coworking spaces, tech Dalarna, nätverk, office, kontor, kontorsplats, företag, företagande, företag Sälen, företag Dalarna, Jonas i Sälen, business class, flygplats, Scandinavian Mountains, leuisure, work, Dalarna, Sälen, frukostmöte, företagarfrukost, möte, mötesplats, Sälen Dog Adventure Hike, vandra med hund, hotell olarsgården, husdjur tillåtet, Sälen Hund och aktivitet, draghundar, hundspann, Jonas i Sälen Game Fair, outdoor summer market, hundar, hund sälen,

Maggie Grundén berättar om sitt företag DewillUp.

Sälen Business Center, tech bolag, innovation, tech hub, tech spaces, coworking, coworking spaces, tech Dalarna, nätverk, office, kontor, kontorsplats, företag, företagande, företag Sälen, företag Dalarna, Jonas i Sälen, business class, flygplats, Scandinavian Mountains, leuisure, work, Dalarna, Sälen, frukostmöte, företagarfrukost, möte, mötesplats, Sälen Dog Adventure Hike, vandra med hund, hotell olarsgården, husdjur tillåtet, Sälen Hund och aktivitet, draghundar, hundspann, Jonas i Sälen Game Fair, outdoor summer market, hundar, hund sälen,

Många tog chansen att träffas, mingla och äta frukost tillsammans.

Sälen Lima Pike Open höst

Så här kul hade Pelle Larsson och Team Trekrok i blåsten.

 

RESULTAT

1. Team Carpe piscem
2. Team Krökta krokar
3. Team Långpass

Vinnarlängd 459 cm topp på 103 cm, branäs och 30g blå/silver atom.

Sälen Dog Adventure Hike

Fjällvandring med hund. Föreläsning av veterinär. Läs mer här.

Ovan. Tältläger för natten. Nedan kolbulle över öppen eld.

fjällvandringar höst, fjällvandring, vandra i fjällen, Sälenfjällen Hike, Sälen Dog Adventure Hike, vandra med hund, hotell olarsgården, husdjur tillåtet, Sälen Hund och aktivitet, draghundar, hundspann, Jonas i Sälen Game Fair, outdoor summer market, hundar, hund sälen,

Följ Sälen Hund & Aktivitet på facebook för fler vandringar och fjällupplevelser.

Ripjakt, konferenser, hitta Bernie och katter

ripa, ripjakt, Jonas i Sälen, Jonas Hunting

I helgen har vi även haft gäster som jagat ripa. Hur det gick vet vi inte idagsläget. Foto ovan: Sven Bogg.

Ett drygt 20-tal letade efter bortsprugna taxen Bernie som ni kanske läst om tidigare. Bernie är fortfarande inte infångad men färska spår finns och sökandet fortsätter. Läs mer om Bernie här.

hitta bernie, bernie sälen, sökande efter bernie, hund, hund sälen, hund sälenfjällen

Och på Olarsgården efterlyser vi ägarna till denna katt. Hör gärna av er på tel: 0280 – 210 29

Häng med ut på fjället!

Häng med ut på fjället! Följ oss här på bloggen för kommande aktiviteter. Ett tips redan nu. Var med på en kul arbetsdag på fjället.

Nu ligger det plank utlagda från Stensjön hela vägen upp till korset där man viker av mot Hemfjällsstugan. Det har alltså blivit dags för arbetsdag 3. Vi samlas kl. 09.00 lördagen den 29 september på Appetitos parkering. Därifrån åker vi gemensamt upp och parkerar borta vid 303:an. Vi kommer att hålla på fram till 16.00. Det är 1 km som skall byggas och blir vi tillräckligt många fixar vi det under dagen. Tag med kläder efter väder, skruvdragare (18v) med laddare, spett och matsäck.

ALLA är välkomna att vara med!

För att underlätta planering mottages anmälan tacksamt:
anders.bjernulf@destinationsalenfjallen.se

Väl mött till en trevlig dag på fjället när vi tillsammans bygger ett ännu bättre Sälen med leder i absolut toppklass!

destination sälenfjällen, sälenfjällen, leder, vandringsleder, fjäll, fjälleder, Sälen

Ännu finns det tid att njuta va den härliga hösten i fjällen även om det idag 23:e september yrde snöflingor på Åreskutan. Vi har haft frost på marken i Sälen och den första snön är inte långt borta.

Vårt fjällhotell Olarsgården lever med i årstids- och säsongs förändringarna. Olarsgården hotell & restaurang är alltid öppet. Här hittar du den perfekta pusselbiten för att kunna uppleva och upptäcka mer av Sälen och Sälenfjällen; ett mysigt hotellrum, en stärkande frukostbuffé, en glad lunchbuffé, en kopp kaffe i loungen, en härlig middag med nära och kära – eller vad det än vara månde.

Träningsläger, clinics, hotell, hotell sälen, storstuga, Gattar storstuga, evenemang, förening, konferens, Vasaloppet, cykel, löpning, hund, hundklubb, Lindvallens Fäbod, Jonas i Sälen, Olarsgården

Nu bjuder lövträden på ett färgskådespel. Härliga färger från guldgult, friskt grönt, mörkgrönt och rödbruna färger från de ljusaste ljusa nyanser till de mörkaste mörka. Hos oss på Jonas i Sälen står vi med ett ben i denna,,, skall vi kalla det höstsäsongen och det andra benet i föreberedelser för den stundande, stora vintersäsongen. Vi har mycket kul och många nyheter på gång. Följ oss här på vår blogg: www.jonasisalen.se/blogg

  • Jobba i Sälen i vinter. Sista chansen att söka nu. Läs mer här.
  • Höst kick-off, skidkonferens, läs mer och boka här.
  • Stortuga eller hotell, nu i höst, i vinter, till sommaren,,, läs mer och boka här.
  • Fira jul med oss i Sälen. Läs mer och boka här.
  • Hyra kontor, konferenslokal, co-working i Sälen. Läs mer här.
  • Teambuilding, möhippa, svensexa, 5-kamp i härlig fäbodmiljö. Läs mer här.

fjällvandringar höst, fjällvandring, vandra i fjällen, Sälenfjällen Hike, Sälen Dog Adventure Hike, vandra med hund, hotell olarsgården, husdjur tillåtet, Sälen Hund och aktivitet, draghundar, hundspann, Jonas i Sälen Game Fair, outdoor summer market, hundar, hund sälen,

Vårt hotell, Olarsgården

Olarsgården hotell & restaurang. Olarsgården Fjällhotell är beläget i Lindvallen vid Sälfjällstorget. Härifrån kan ni enkelt ta del av allt som Sälenfjällen har att erbjuda. 20 unika rum från mindre dubbelrum till famlijerum rum där husdjur är tillåtet. Alla rum har badrum med toalett och dursch. Fritt WiFi på hela hotellet.

Vår restaurang

FRUKOST En härlig frukostbuffé serveras dagligen 8-10. Det går utmärkt att äta frukost hos oss även om ni inte är övernattande gäster. Låt oss veta innan att ni kommer: 0280 – 210 29.

LUNCH Vardagar har vi lunchbuffét från 11.30. Helg och röda dagar har vi ”vanlig” lunch.

MIDDAG Vår White Guide listade restaurang är öppen varje dag från kl: 17.00. Här hittar ni alltid några av våra klassiska rätter och ovanpå det en levande meny som varierar från dag till dag, t.ex så kan kocken välja att grilla ute en kväll.

Läs mer om oss på White Guide

Olarsgården Hotell & Restaurang AB
Olarsvägen 21 / Box 6
780 67 Sälen
Telefon: 0280 – 210 29
Mail: info@olarsgarden.se

Receptionen är öppen för bokningar 08.00 – 21.00, övrig tid skicka ett mejl.

www.olarsgarden.se

HITTA HIT

Från Stockholm åker man enklast via Gävle och Falun.
För er som kommer från Göteborg och Malmö så tar ni motorvägen upp till Uddevalla och fortsätter sedan till Åmål, Sunne och Malung innan ni kommer fram till Sälen.
Väl framme i Sälen tar ni vänster i rondellen och fortsätter upp på fjället tills ni kommer till CirkleK-macken. I den rondellen tar ni vänster och i den direkt påföljande rondellen tar ni höger mot Sälfjällstorget. Fortsätt sedan vägen förbi Sälfjällstorget och efter knappt 100 meter så ser ni vår skylt med Olarsgården. Där svänger ni för sista gången till höger och rullar ner för backen och parkerar.

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter