Utför, på längden och i luften

Sälen, Sälen Business Center, Scandinavian Mountains, flygplats, flygplats sälen, Scandinavian Mountains Airport, Jonas Persson, Jonas i Sälen, företag, företag sälen, företag dalarna, kontorshotell, coworking, marknad sälen, konferens, konferens sälen, konferens dalarna, besöksnåring, turism, Olarsgården, Olarsgården hotell och restaurang, office, kontor att hyra, företagsetablering, nätverkande, business, Sälenfjällen, Scandinavia, resort, ski resort

Snart åker vi både utför, på längden och i luften i Sälen. I december invigs en internationell flygplats som också blir Sveriges största regionala flygplats – Scandinavian Mountains Airport. Vi har förberett oss länge, hur förberedd är du?

business center, Sälen, Jonas i Sälen, startup, coworking, office, kontor, kontorshotell, hub, workspace, community, networking, Scandinavian Mountains, gränslöst, Norge, Dalarna, företag, jobb

Kontor i Sälen?

Vi har ett par lediga platser på Sälen Business Center. Hyr ett eget möblerat kontor eller ett virtuellt kontor, en coworking plats. Förmåmliga priser och villkor. Skicka intresseförfrågan så hör vi av oss.

KONTAKTA OSS

Sälen Business Center, över 2.400 kvadratmeter som inrymmer ett toppmodernt tvätteri, ett produktionskök, kontorslokaler med bl.a fullt utrustat konferensrum, lager mm. Vår tvätt inrymmer bl.a ett av Sveriges modernaste – och miljövänligaste – kemtvätt utrustning. I vårt produktionskök lagas matlådor som bl.a vi kör ut till den stora byggarbetsplatsen vid flygplatsen. Här i Busienss Center erbjuder vi företag att hyra, antingen en fast kontorsplats eller en virtuell plats. Tillsammans med konsultföretaget Dewillup arrangerar vi också frukostmöten, ett perfekt tillfälle att knyta kontakte för dig som är nyfiken på företagande i Sälen.

 

Exponera ert varumärke i Sälen

Medverka som utställare på vår mässa

Vi erbjuder flera lösningar för dig som vill synas och verka i glödheta Sälen. Hör av er till oss. Ett av de mer konkreta vägarna att nå ut i Sälen är genom att medverka i vår jakt, fiske och outdoor mässa. Givetvis mer rätt för vissa företag och branscher än för andra men ett bra exempel på vad vi kan åstadkomma tillsammans. Mässan Jonas i Sälen Game Fair har arrangerats fyra år i rad och nu planerar vi en femte jubileumsmässa till 6-7 juni 2020. Läs mer här.

KONTAKTA OSS


Lindvallens Fäbod, café, café lindvallen, café sälen, våfflor, våfflor lindvallen, våffelstuga lindvallen, våffelstuga sälen, fäbodar, Jonas i Sälen, Miri, raw food, kolbulle, Dalarna, öppen brasa, vedugn, Sälen, Dalaliv, afterski, aälens lugnaste afterski
Var träffar du dina kunder i vinter?

Vi vill tipsa om att lägga ert nästa kundmöte, konferens, företags kickoff, kundevent i unika miljöer i Dalafjällen. Kontakta oss så kan vi skräddarsy lösningar som innefattar allt från konferens/möteslokal, boende, mat och teambuildingaktiviteter. Redan i december kan ni flyga Sälen från Stockholm, Göteborg, Malmö, Ängelholm och Växjö – effektivt och bekvämt! Flygbokningen öppnar inom kort.

Möten, konferens & event i unika miljöer

Boka Lindvallens Fäbod, en unik plats mitt i Lindvallen. Dagkonferens vinter, vår, sommar, höst, Lindvallens Fäbod är öpen för bokningar året runt. Så nära, så mycket fjäll, så mycket Dalarna, så mycket fäbod, så mycket bekvämligheter, aktiviteter, god mat & dryck inramat av gärsgård och bara för er. Storstugan har plats för drygt 50 ätande. Lappkåtan 120. Egen afterski eller annat arrangemang för upp till 300 personer.

KONTAKTA OSS

Ett urval av våra konferenslokaler. 

Välj ett boende som passar er grupp

KONTAKTA OSS

Just nu! Vi har en hel del ledigt i sommar & höst, passa på att boka prisvärt nu!

Boka en konferens/gruppresa till Sälen med enkla val. Närmare fjällen än så här kommer du inte. Välj årstid. Välj boende på hotell eller i exklusiv storstuga. Välj konferenslokal. Välj teambuilding aktiviteter. Välj till mat och dryck. Fyll i en enkel offertförfrågan så kontaktar vi dig.

 

KONTAKTA OSS

RING: +46 (0)280 333 30 eller +46(0)280 210 29

Fyll i en enkel offertförfrågan så kontaktar vi dig.

KONTAKTA OSS

RING: +46 (0)280 333 30 eller +46(0)280 210 29


Flygplatsidén driver dagens utveckling

flygplats, Sälen Trysil Airport, Scandinavian Mountains Airport, Sälen, SITE, Jonas Persson, blogg, marknad, marknadsansvarig, Oscar Wilson Creative, Sälens by, Udd Landskapsarkitekter, Sälen i Världsklass, Bo Einarsson, airport

Flygplatsen

Hösten 2007 träffade undertecknad* Jonas Persson för första gången. Jonas ärende var att snabbt få hjälp med att ta fram en logotype till Sälen Trysil Airport. Vid den tidpunkten hade Jonas redan burit på idéen om en flygplats i några år. Nu tog idén fastare form. En första logotype ritades, ett prospekt togs fram samt idéskisser till såväl flygplatsterminal som övrig infrastruktur. Föregångaren till Destinationsbolaget, Sälen Turismintressenter, arbetade med projektet Sälen i Världsklass. Flera projekt drogs igång, bl.a ett gestaltningsprogram (Av Udd Landskapsarkitekter på uppdrag av Sälens Turismintressenter.) för hela Sälen, från Kläppen till Stöten inklusive Sälens by och den framtida flygplatsen. Bilden ovan: Första loggan för flygplatsen. Bilden nedan. Flygplatsen, hemvist för Sälenfjällen flygklubb.

flygplats, Sälen Trysil Airport, Scandinavian Mountains Airport, Sälen, SITE, Jonas Persson, blogg, marknad, marknadsansvarig, Oscar Wilson Creative, Sälens by, Udd Landskapsarkitekter, Sälen i Världsklass, Bo Einarsson, airport

2010 kom ett uppvaknande. SITE bildades, Sälen-Trysil-Idre-Engerdal. Fler och fler tog till sig och kunde se idéen med flygplatsen. 2013 nåddes en viktig milstolpe – MKB Miljökonsekvensbeskrivningen för flygplatsen gick igenom. Nu var grunden lagd, mycket av det tidsödande och tunga arbetet var gjort. Idéen fanns på plats, hade slagit rot – nu behövdes finasiering. Flera aktörer och intressenter tog ett steg fram. 2014 beviljades ett statligt investeringstöd på 250 miljoner. 2016 vann detaljplanen för flygplatsområdet laga kraft. I takt med att projektet har gått från klarhet till klarhet har initiativtagaren, entreprenören och flygentusiasten Jonas Persson kunnat fokusera mer på innehållet till nyttjarna av flygplatsen, d.v.s leverensen och upplevelsen hos våra gäster.

Här nedan ett kort avsnitt från våra introduktionsdagar för säsongsanställda som vi har på Jonas i Sälen inför varje vintersäsong.

Vi åker först västerut, till flygplatsen eller rättare sagt bygget av den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport. Guidningen är förstklassig, ingen mindre är Jonas Persson, även känd som Jonas i Sälen, berättar om hur han fick idén, hur den till en början emottogs som ännu en galen idé likt när en viss norrman fick för sig att bygga ett hotell på Högfjället i Sälen.

jobba hos oss, jobb sälen, jobb dalarna, nytt jobb, säsongsjobb, säsongsjobb sälen, restaurangpersonal, kock, bartender, bagare, bageri, Wärdshusets Bageri, bakery, Jonas i Sälen, Tandådalens Wärdshus, tandådalen lounge, lediga jobb, Olarsgården, Sälen Business Center, Sälen, Dalarna

När man är ute vid flygplatsen slås man av hur fort det går, hur långt bygget kommit. Den 3500 meter långa landningsbanan är asfalterad, terminalbyggnader mm är uppe. Om flygplatsen kommer vi att berätta mycket mer framöver. Visste du att det blir en flygplats utan ett flygledartorn? Varför är landningsbanan så mycket längre än på många andra flygplatser? Följ oss på vår blogg för mer information och storys kring flygplatsen. www.jonasisalen.se/blogg

Mer historia om Jonas Persson, även känd som Jonas i Sälen och flygplatsidén kan ni läsa om i Magasin Sälen här.

Utveckling och kvalitet

På plats i Sälen kan man överallt se effekten av den snart färdiga flygplatsen. Det byggs och planeras nytt överallt, som aldrig förr. Vi på Jonas i Sälen investerar och planerar också inte minst på kvalitetshöjande åtgärder och på året runt verksamheten.

Välkommen till Jonas i Sälen!

Vill du vara med på vår resa? Vill du upptäcka och uppleva mer av Sälen och Sälenfjällen med oss? Hör av dig till oss:

* Undertecknad, Oscar Wilson, marknadsansvarig på Jonas i Sälen och bloggskribent mm. 2007 reklamchef på Skistar och då boende i Sälen med fru Susanna Udd som tagit fram gestaltningsprogrammet för Sälen på uppdrag av Sälen Turismintressenter. Synpunkter, tips mm till vår blogg? Skicka ett mejl till Oscar.

Följ oss året runt på jonasisalen.se/blogg

Evenemangskalender, erbjudanden och mer i vår app iSälen. Läs mer och ladda ned här.

Jonas i Sälen, Tandådalens Wärdshus, Tandådalen, Lindvallen, Sälen, Lindvallens Fäbod, Gattar, Jonas i Sälen Game Fair Följ oss på facebook för senaste nytt.

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter