Jonas Hunting Experience

Jakt, Jonas hunting Experience, Sälenfjällen, Älgjakt, älg
Jonas Hunting Experience erbjuder exklusiv älgjakt i Sälenfjällen: En till en, du, älghunden och vår guide, 3.500 ha unik jaktmark… och en älg. 65.000 kr inklusive transport, måltider och boende på Gattar. Läs mer om detta exklusiva erbjudande på: jonashunting.se

Skogsfågeljakt med fågelhund

Premiär! Jonas Hunting Experience erbjuder traditionell fågeljakt med specialtränade fågelhundar i Sälenfjällen.

Nära och tillgängligt i Sälenfjällen finns över 3.500 ha fjäll, fjällskog och myrar exklusivt för din jakt – the closest you come – närmare än så kommer du inte.

Efter en god natts sömn i vårt exklusiva boende Gattar är du väl förberedd för dagens äventyr. Direkt efter frukost beger vi oss till markerna. Markerna vi jagar på i Sälen är typiska marker för skogsfågel. Vi börjar jaga direkt från grusbilvägen. Ja, du läste rätt vi åker bil in på marken vilket gör att vi nyttjar jaktdagen till fullo. Skogsfågeln hittar vi i dalgångarna där vi har tall och gran som vegetation. Vi börjar dagen och jakten i lätt kuperad, gles fjällskog med barr och lövinslag. Redan här kommer du träffa på skogsfågel. Hunden jobbar i sitt avsökningsområde i jakt på fågel. Vi rör oss sakta framåt samtidigt som vi ser hunden arbeta.

Plötsligt händer det som musik i skogen hörs hundens skall när den kommit i kontakt med fågel. Nu är det riktigt spännande! Vi smyger oss sakta fram mot ljudet av hunden samtidigt som blickarna är riktade mot träden framför oss. Snart ser vi hunden och på en gren ovanför sitter fågeln. Nu gäller det att vara osynlig så att inte fågeln ser oss och ger sig av. Du intar position, hittar fågeln i hålkorset och trycker av. Ett gott sammarbete mellan jägare och hund har gett resultat. Vi jagar markerna med bra trädskällare. På våra marker jagar du endast med guide som alltid ställer höga krav på sig själva med att göra din upplevelse minnesvärd och trevlig. Din säkerhet i skogen är naturligtvis även den en viktig uppgift för våra guider.

Marken vi jagar på är 3500 ha och den är din. Vid flera dagars visstelse hos oss jagar vi på olika områden. Naturligtvis så värnar vi om en bärkraftig fågelstam och vi ser hela tiden till att inventera våra marker för att säkerställa din upplevelse och fågelstammens bärighet. Efter jaktens slut så är vi återvänder vi till lodgen där bad och bastu väntar innan en avslutande trevlig middag. Innan du somnar tänker du tillbaka på en trevlig dag med oss och förbereder dig på ännu en.

Resefakta Skogsfågeljakt

Jonas Hunting Experience, Scandinavian Mountains, Jonas i Sälen, sälenfjällen, Sälen