Jonas i Sälen Game Fair är en jakt, fiske, hund och utelivsmässa i fjällmiljö på Lindvallens Fäbod i Sälen.

Sälenfjällen, Sveriges närmaste fjäll, har en oslagbar historia, tradition och renommé vad gäller utförs- och längdskidåkning. I byarna runtom finns också en lång och stark jakt- och fisketradition. Det är ur historen och i traditionerna vi hämtar vår näring när vi utvecklar jakten och fisket i Sälen.

Nyhet – Outdoor Summer Market

I år arrangerar vi mässan för tredje året i rad. Vi bjuder på flera nyheter till årets mässa. Lindvallen är ett nav, en hub, i Sälen, i Sverige, i Skandinavien, Europa och Världen för den starkt växande Outdoormarknaden. Vår stora nyhet i år är att bjuda in barmarkssäsongens friluftsliv och fjälläventyr till vår mässa. Vårt evenemang ligger först i kalendern och vår ambition är att mässan blir en kickstart till sommarens och höstens alla tävlingar, utmaningar och evenemang i Sälen, i Dalarna och i fjällen.

I år är vi inte bara jägare och fiskare, i år är vi även cyklister, vandrare, löpare klättrare, paddlare… Vår kärlek till utmaningarna, aktiviteterna, fjällmiljön, maten och naturen – och vår iver att få komma igång – förenar oss.

Vårt mål är att vi tillsammans på Lindvallens Fäbod manifesterar vad som erbjuds den aktiva människan att göra i samklang med vår fjällnatur. Vår devis – av jägare och fiskare för jägare och fiskare – utökas i år med “Lindvallen, Sälen, Scandinavian Mountains – Where trade meet trail.”

 

Vi är inte ytterligare en mässa. Hos oss hittar ni inte en viss utställare på monterplats B14. Vi samlar mässans utställare på fäbodvallen, i en gemenskap och i ett sammanhang, kanske i skogbrynet eller vid vår damm, ladan, smedjan eller härbret. I direkt anslutning till fäboden ligger skjutvallen och fiskesjön. Invid mässområdet ligger bl.a Ski Lodge och Experium med service, restauranger och nöjen.

Vi tänker långsiktigt. Inom något år går det direktflyg från flera platser i Europa till Sälen. Jonas i Sälen Game Fair skall vara en av de krafter och attraktioner som kanaliserar och utvecklar turismen i området, i Dalarna och Scandinavian Mountains. Vår ambition är en lärande mässa av hög kvalitet. Vi har bland marknadens lägsta entré och avgifter för besökare och utställare i syfte att sänka trösklarna för fler till att upptäcka allt med Jonas i Sälen här i Sälen.

Välkommen att starta sommaren i Sälen tillsammans med oss på Jonas i Sälen Game Fair – Outdoor Summer Market 2017, 3-4 juni.

Ny organisation

I år arrangerar vi mässan för tredje året. Vi vill växa långsamt under ordnade former och vi har lärt oss massor på de två första mässorna. Vi har alltjämt en relativt liten organisation med kontoret på fickan. Organisationen är ny för i år. Projektledare är Oscar Wilson som jobbat som marknadsansvarig med Jonas i Sälen sedan 2013. Oscar arrangerade sin första mässa 1986, en företagarmässa i Nobelhallen i Karlskoga. Oscar har också förflutet som reklamchef/kommunikationsansvarig på Skistar och har dessutom arbetat med utvecklingen av såväl flygplatsen i ett tidigt skede, som destination Sälenfjällen på uppdrag av bland andra Sälen Turismintressenter och Malung Sälens kommun.

Vi har förstärkt organisationen med Rikard Höglund, Jakt och Fiske och Joel Björn, Fiske. Dessutom har vi i ett tidigt skede briefat och diskuterat med lokala aktörer när det gäller årets stora nyhet – Outdoor Summer Market.

Publikvänlig mässa

 

Entré förköp för två dagar, 100 kr. Boende på Ski Lodge från 142 kr per natt och person – går det att slå det? Starta sommaren med en weekend i Sälen. Vi är en utomhusmässa. Det kan vara kyligt och blött men då tänder vi eldarna. Det kan vara högsommarvärme som senast. Alldeles oavsett är du bland folk som älskar den friska fjälluften. Här finns proffsutställare med så mycket vattentäta material i sitt sortiment, att ingen står lottlös.

Entré endast 100 kr vid förköp. Köp gärna biljett redan nu om du vet att du skall hit. De 500 första registrerade förköpen deltar i utlottning av fina priser – mer info kommer. Vårt swishnummer: 1236141022

Bjud med din käresta, din vänner, dina kollegor. Åk iväg hela fiskeföreningen, hela skytteklubben, löpargänget, cykelklubben. Arrangera en resa för ungdomssektionen. Här finns saker att göra även för den som inte är så intresserad. På några hundra meters radie finns mässområdet, boende på Ski Lodge, stugor eller på husbilsparkeringen. På mässområdet finns mat, dryck och musik. Vi grillar, vi gräddar våfflor och vi har vår egen mässöl från Sälens Fjällbrygger. I Experium alldeles invid finns äventyrsbad, saunavärld, bowling, 3D bio, restauranger och shopping. Genom och runt mässområdet går vandrings och cykelleder.

Välj boende i 6 bäddarslägenhet på Ski Lodge. 2 rum, välutrustat kök, WiFi och playstation. Slutstädning ingår. Från 142 kr/person och natt. Ett annat alternativ är en 4 bäddsstuga i Bruna byn där en natt kostar 530 kr. Möjlighet finns för t.ex en förening att boka flera stugor intill varandra för er egen fiskecamp, jaktby, cykelläger. Bruna byn ligger på kort gångavstånd till mässan vid foten av Gustavbacken. Öppna stugdörren och ni har utamanande löpträning direkt till några av de snöfläckar som brukar ligga kvar upp mot toppen av fjället.

  • Pris lägenhet 6 bäddar, 2 sovrum inkl. slutstädning från 142 kr/person och dygn. Boka boende på 0280-333 30
  • Intresserad att vara med som utställare? Skicka ett mejl eller ring: 0709 – 284 500
  • Förenings-, klubb-, gruppresa? Skicka ett mejl eller ring: 0709 – 284 500

Läs mer på jonasisalengamefair.se

jaktmässa sälen, fiskemässa sälen, gamefair sälen, gamefair 2017, jonas i sälen gamefair, outdoor sälen, lindvallens fäbod, jonas i sälen