Mat och mathantverk

Mat och mathantverk går som en röd tråd genom företaget Jonas i Sälen. Sett till antal anställda så är det ett familjeföretag som till stora delar alltid styrts och kretsat kring mat och restaurangupplevelser. Jonas Persson, a.k.a Jonas i Sälen själv är bland annat kock vilket borgar för att maten fortsatt kommer vara i fokus. Det är ingen hemlighet att det råder brist på duktiga kockar i landet och inte minst på orter med stark säsongsprägel som Sälen. Vi ligger i framkant när det gäller att ta tillvara t.ex nyanländas förmågor och vilja att utvecklas inom restaurangyrkena men det räcker inte. En ständigt ökad efterfrågan på bl.a kockar är en utmaning för hela besöksnäringen och kommer så vara i många år framåt. Självklart tar vi alla tillfällen som bjuds att söka efter kvalificerade kockar. Är du en duktig kock och intresserad av jobb på någon av våra restauranger, skicka en kort beskrivning på mejl.

Vi på Jonas i Sälen är kända för att jobba med lokala råvaror i hög utsträckning. Älgköttet jagar Jonas själv, hjortron och lingon är plockade i Sälenfjällen. Genom olika samarbeten lyfter vi fram lokala tillverkare av t.ex ost och honung närhelst det går. Vi tror själva på matupplevelser som bygger på lokala råvaror och lokal förädling och vi ser också att måltidsturismen växer snabbt. Intresset för mat och turism i kombination växer. En strategi för en ny turismpolitik håller på att tas fram där maten har en central roll. Runtom i världen forskas det om gastronomins betydelse för turismen.

Matproduktion och lokala råvaror kan skapa en lokal identitet. Dessutom kan det ge arbetstillfällen. Utöver det är det också något som lockar turister i allt högre grad. Efterfrågan växer lavinartat och här skapas mervärden i flera led. Vi på Jonas i Sälen har levt med denna utveckling ett bra tag. Visste du att vi t.ex rullar våra smarriga chokladbollar själva på Wärdshusets fjällbageri i Tandådalen. Varje säsong blir det tusentals och åter tusentals chokladbollar, producerade mer eller mindre mitt i skidbacken.

Business Center och produktionsköket

För precis ett år sedan tog vi vår senaste jätteinvestering i bruk, Sälen Business Center. Jonas i Sälen Business Center ligger strategiskt beläget i Lindvallen och inrymmer kontor, kontorslokaler för uthyrning, en rad hyresgäster såsom Visit Dalarna, Office IT Partner, Svensk Fjällbevakning, Sälens Fjällbryggeri med flera, ett toppmodernt tvätteri och ett produktionskök. Produktionskök låter kanske inte så spännande men det är just vad det är. Här kan vi samla och koncentrera den kunskap och kärlek till maten som genomsyrar hela företaget under ledning och personifierat av kocken Jonas Persson i egen hög person.

Produktionsköket ger oss möjlighet att hantera och bereda stora mängder lokala råvaror, t.ex trattkantareller från Sälenfjällen. Dagens Sälengäst ställer höga krav, med rätta tycker vi. Istället för att mängder av luncher och middagar tillagats kanske fler mil ifrån Sälen, längre bort än vad den typiska besökaren/turisten kommer ifrån, har lunchen eller middagen lagats på fjället, i Sälen, i Lindvallen. Detta är dessutom en långsiktig satsning som skapar arbetstillfällen på fjället, möjliggör hållbar åretrunt verksamhet och inte minst lägger grunden för goda matupplevelser runtom i Sälen i form av arbetsluncher, upplevelsemiddagar, skidåkarluncher eller vad det än må vara.

Sälenkassen, Jonas i Sälen, helgkasse, julkasse, julbord, festkasse, festmiddag, stugmiddag, middag i stugan, Sälen, mat i Sälen, matkasse, matkasse sälen, middagskasse, middagskasse sälen

Ovan exempel på en av de matlådor/färdigrätter som vi lagar i köket i Lindvallen och som bl.a kan köpas på Bakfickan och Pulsen i Tandådalen under vintersäsongen.  Pasta sallad med coppa di parma och svensk mozzarella från Ängsholmens gårdsmejeri.

Sälenkassen

Beställ och hämta en Sälenproducerad middagskasse till din stuga i vinter. Värm och plocka upp snabbt – Njut och ät länge och gott i stugan.

Tiden sprang ifrån oss den gångna vintersäsongen med rekordsnö och allt och det blev inte mycket mer än en smyglanseringen av vår Sälenkasse.

I vinter lanserar vi Sälenkassen. Middagen komponeras och tillagas i vårt splitter nya produktionskök i nya Sälen Business Center i Lindvallen av våra Jonas i Sälen kockar. Vår målsättning är att du skall kunna äta gott i stugan, enkelt så du sparar din energi till äventyren på fjället.

Följ oss här och kolla efter Sälenkassen innan du åker till Sälen i vinter. Lansering, avhämtningsställen, pris, meny/innehåll presenteras senare. Hos oss kommer du hitta julbord, nyårsupéen, helgmiddag, stugmiddag och mycket mer.

Jonas i Sälen, Tandådalens Wärdshus, Tandådalen, Lindvallen, Sälen, Lindvallens Fäbod, Gattar, Jonas i Sälen Game Fair @Salenkassen

Sälenkassen, Jonas i Sälen, helgkasse, julkasse, julbord, festkasse, festmiddag, stugmiddag, middag i stugan, Sälen, mat i Sälen, matkasse, matkasse sälen, middagskasse, middagskasse sälen

Lunchcatering till företag

Bortom Hundfjället pågår arbetet med den nya flygplatsen för fullt. Här finns anläggningsarbetare, ingenjörer, grävmaskinister, arkitekter, elektriker… från när och fjärran hos olika entreprenörer. En vanlig dag levererar vi drygt 40 lunch ut till Mobergskölen där flygplatsen byggs. Antalet luncher ökar kontinuerligt och vi har kapacitet och logistik för att erbjuda Sälenproducerad mat av hög kvalitet till fler. Är ni intresserade av lunchcatering till ert företag/arbetsplats? Fyll i en enkel offertförfrågan nedan så kontaktar vi er med förslag. Eller skicka ett mejl.

KONTAKTA OSS

Lunchcatering till föreningar

Genom åren har vi samarbetat med en rad föreningar och arrangörer av evenemang runt om i Sälen. Vi har levererat alltifrån frukost, tårtor, lunch/matlådor, middagar, banketter, upplevelsemiddagar, afterskier och andra festarrangemang till bl.a SkiStar, Vasaloppet, Landstinget i Dalarna och många, många fler. Malungs OK är fin och mycket aktiv förening, inte minst på ungdomssidan, som vi har glädjen att samarbeta med. Vi har t.ex ett mångårigt samarbete med Malungs OK och deras arrangemang Konfirmation Sälen. Så här skriver de om samarbetet på sin hemsida: ”Vi har sedan starten av Konfirmation Sälen på olika sätt samarbetat med Jonas i Sälen vad det gäller kosten under det 3 veckor långa Konfirmationslägret. Nu är det klart att detta samarbete kommer fortsätta många år till och vi fortsätter att använda Tandådalens Wärdshus. Mycket glädjande tycker vi då det är en central roll i lägret och en av anledningarna till att lägret är så populärt. Maten har i snitt fått 4,6 av 5 i betyg genom årens gång när deltagarna efter lägret har betygsatt den. Vilket vi så klart är nöjda med!”

Är ni intresserade av samarbete kring mat och logi? Matupplevelsen kring ert evenemang är en stor del av deltagarnas totalupplevelse av arrangemanget. Kanske har ni klart med banketten men saknar alternativ till det stora flertalet? Kanske har ni ordnat för det stora flertalet men vill addera något extra till era sponsorer och evenemangsledning? Kanske vill ni koncentrera er på själva arrangemanget, tävlingen, träningslägret och låta oss ombesörja maten? Fyll i en enkel offertförfrågan nedan så kontaktar vi er med förslag. Eller skicka ett mejl.

KONTAKTA OSS

Byggarbetsplatsen bortom Hundfjället. Här pågår arbetet med den nya flygplatsen. Har du och ert företag projekt på gång eller pågående i Sälen med omnejd? Kontakta oss på Jonas i Sälen så kan vi berätta vilken typ av företagsstöd vi kan erbjuda. Några exempel:

  • Lunchcatering/matlådor med Sälenproducerad mat av hög kvalitet
  • Kontorslokal, kontorsplats, Co Working plats på Sälen Business Center
  • Logi. Rum på Olarsgården hotell.
  • Julbord, konferenslokaler, teambuildingaktiviteter

Ring 0280 – 333 30 under kontorstid, skicka ett mejl eller fyll i vårt formulär så kontaktar vi er med skräddarsydda förslag.

KONTAKTA OSS

Nedan. Bild från Malungs OK och Konfirmation Sälen där delatagarna bl.a äter lunch på Tandådalens Wärdshus.

catering, catering sälen, Sälenproducerad, Tandådalens Wärdshus, Malungs OK, konfirmation sälen, event sälen, evenemang sälen, Jonas i Sälen, Sälen Business Center, Dalafjällen, outdoor sälen

Upplevelsemiddagar & White Guide

För precis ett år sedan tog vi över driften av Olarsgården hotell och restaurang. Under året som gått har vi utvecklat verksamheten, inte minst när det gäller erbjudanden inom konferens. Vi har även passat på att höja den White Guide poäng Olarsgården restaurang har. Olarsgården är det självklara alternativet för dig som vill äta god, genuin, prisvärd mat på fjället. Olarsgården erbjuder även frukostbuffé och lunch. Nu är lunchkonceptet en populär buffé på vardagar. Helgdagar kör vi ”vanlig” lunch. Vår a la carte meny på kvällen är just nu levande och varierar från kväll till kväll med några fasta Olarsgården klassiska rätter som bas. Läs mer om Olarsgården här. 

Vill du veta vad vår köksmästare Joakim ”Chips” Larsson har satt på menyn just ikväll, ring och fråga på 0280 – 210 29.

Boka en vildmarksrestaurang!

Vintertid kvällstid kan vi öppna upp Lindalens Fäbod som vildmarksrestaurang för grupper och företag där transport till och från fäboden i skotersläde ingår som en del av upplevelsen. En mycket uppskattad upplevelsemiddag. Vi har haft bröllopssällskap, familjehögtider, konferensgäster och många fler. Läs mer och boka här. Passa på, boka nu till förra säsongens priser!

Lindalens Fäbod Brasseradé

Jonas i Sälen, Lindalens Fäbod, fäbodmiddag, konferens sälen, grupper sälen, fjällkonferens, Skistar Business, bordsgrill

Ca 3 km från Business Center och Olarsgården ligger Östfjällets Fäbod. Denna stuga, nyuppförd på gammal fäbodplats är unik med alla sina Daladetaljer och inredning. Östfjället kan bokas året runt och här går även att övernatta. El och rinnande vatten saknas så vi pratar om en riktigt Dalafjällsupplevelse utöver det vanliga.

Östfjällets Fäbod Dalamiddag

Östfjällets Fäbod, konferens, Dalamiddag, fjällkonferens, Jonas i Sälen, boende, bo i Sälen, fäbod, fäbodmiddag, Dalarna

Lindvallens Fäbod erbjuder ett stycke underbar miljö mitt i Lindvallen, nedanför Ski Lodge. Fäboden har caféservering vintertid och har sommaröppet nu måndag till lördag kl: 10.00 till 16.00 t.o.m 11 augusti. Lindvallens Fäbod kan abonneras för företagsevent och middagar, hela fäboden, storstugan eller lappkåtan.

Lindvallens Fäbod Middag

bröllop sälen, häst och vagn, häst och släde, Lindvallens Fäbod, Jonas i Sälen, catering lindvallen, högtid sälen, fjällkonferens, skidkonferens, sälenfjällen

Lindvallens Lappkåta för fester, bröllop och event

Jonas i Sälen, konferens i Sälen, Lindvallens Fäbod, Gattar, storstuga, dagkonferens, boende, Lindalens Fäbod, jakt, fiske, Dalarna

Middag på Olarsgården

Har du blivit hungrig av att läsa detta blogginlägg? Boka middag på Olarsgården restaurang. Köket öppet alla dagar i veckan 17 – 21. För meny och bordsbokning, ring: 0280 – 210 29.

Du följer väl vår blogg där vi kommer berätta mer om våra nyheter och erbjudanden från Jonas i Sälen: www.jonasisalen.se/blogg

Jonas i Sälen, Sälenfjällen, Sälen, konferens, boende, fiske, jakt, fäbodar, skoter